Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

4 miljoen euro voor verhuizing Design Academy

Eindhoven legt 4 miljoen euro opzij voor de verhuizing van de Design Academy, van de Witte Dame naar het Microlab op Strijp-S. Met de eenmalige investering verwachten burgemeester en wethouder dat de prestigieuze designschool ook in de stad blijft.

Ruim een jaar geleden waren er binnen de lokale politiek nog zorgen dat de Design Academy zou vertrekken uit Eindhoven. De opleiding zit al 27 jaar in de Witte Dame, maar wil daar weg. De ruimtes zijn niet efficiƫnt ingericht, aldus de onderwijsinstelling. Ook zou de locatie niet meer passen bij de koers van de school. Het Microlab op Strijp-S is wel geschikt. Omdat Design Academy Eindhoven (DAE) de verhuizing niet alleen kan ophoesten, wil het stadsbestuur bijspringen.'Groot belang'
Volgens burgemeester en wethouders is het behoud van de school van groot belang voor de stad. DAE zou namelijk passen in de strategie van Eindhoven, waarbij wordt ingezet op innovatie, technologie en design. Ook trekt de school veel creatieve talenten naar de stad. Daarnaast zijn bedrijven en andere onderwijsinstellingen te spreken over de samenwerking met DAE en de rol die instelling vervult binnen de regio.

Waarde
Het stadsbestuur benadrukt verder de economische waarde van de Design Academy. Zo zou bureau Decisio, in opdracht van de gemeente, hebben becijferd dat DAE bijna een waarde van 80 miljoen euro vertegenwoordigd en goed is voor 250 banen.

Design district
De gemeente omarmt Microlab als toekomstige locatie. Zo ziet de stad graag een nieuw designdistrict binnen Strijp-S. In dat district zou DAE een belangrijk rol moeten vervullen. De school zou ook andere designpartijen kunnen bewegen om zich te gaan vestigen op het voormalige Philips-terrein.

Als alles volgens planning verloopt, dan zou Mircolab in 2027 de thuisbasis moeten zijn van DAE.

Meer informatie:
Design Academy
www.designacademy.nl

Publicatiedatum: