Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
UPDATE

Rowood verliest rechtszaak

Houthandelsbedrijf Rowood uit Ridderkerk is door de rechter in de slepende zaak rondom de levering van twee partijen betonmultiplex en berkenmultiplex aan TABS en Looijmans in het ongelijk gesteld. Rowood heeft niet (voldoende) aan zijn informatieverplichting over de herkomst van het hout voldaan, oordeelt de rechter. Dat meldt Hout Wereld.

De rechter oordeelt in deze zaak dat TABS en Looijmans om informatie hebben gevraagd over de partijen plaatmateriaal en dat die door Rowood niet (voldoende) verstrekt is, en dat Rowood dat ook niet, om haar moverende redenen gaat doen. De afnemers hoeven de geleverde partijen, die sinds het begin van de zaak op het terrein van TABS staan opgeslagen, dus niet te kopen. Ze dienen, zo vonnist de rechter, het hout nu aan Rowood terug te geven.

Rowood is teleurgesteld in de uitspraak en overweegt in hoger beroep te gaan. "Mijn bedrijf is onschuldig. We hebben aan alle informatieplicht willen voldoen. Toen het geheimhoudingsbeding niet getekend werd met aanvullende voorwaarden was voor mij echter duidelijk dat TABS en Looijman ook uit waren op kennis over onze toeleveranciers. Wij beschermen onze contacten op deze manier", aldus Rowood-directeur Pieter Verhoeven.Lees hier het complete verhaal.

Publicatiedatum: