Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Retail-expert Paul Moers:

‘Voortekenen wijzen op sneuvelen van Blokker’

Dennis Besems, de operationeel directeur van Blokker, vertrekt bij het bedrijf om bij Gamma aan de slag te gaan. Zijn vertrek volgt op het onverwachte vertrek van algemeen directeur Jeanine Holscher in december en het stille vertrek van financieel directeur Allard Visser. Retail-expert Paul Moers beschouwt deze massale vertrekken als een slecht teken, waarbij hij aangeeft dat het gebrek aan loyaliteit en vertrouwen in de toekomst van Blokker duidelijk is.

"Het vertrek van het management is een heel slecht voorteken. Als het management in zo'n moeilijke situatie massaal opzegt, zegt mij dat eigenlijk alles. Het is niet erg loyaal dat ze een zinkend schip verlaten, en geeft ook aan dat ze er zelf geen vertrouwen meer in hebben. Het is een waardeloos signaal", zegt Paul tegen M&A.Het vertrek van het management kan volgens Paul potentiële investeerders ontmoedigen, waardoor de toekomst van de winkelketen nog onzekerder wordt. Mirage Retail, de eigenaar van Blokker, voert gesprekken met potentiële kopers om de continuïteit van Blokker te waarborgen. Het bedrijf kampt met ernstige liquiditeitsproblemen en heeft Ernst & Young ingeschakeld om financiering te vinden. Ondertussen staat Blokker sinds januari te koop, maar het moederbedrijf, Mirage Retail Groep, heeft moeite met het afstoten van dochterondernemingen zoals Intertoys en BCC, wat het toekomstperspectief van de keten verder bemoeilijkt.

Bron: M&A

Publicatiedatum: