Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dit zijn de 15 meest winstgevende zelfstandige meubelwinkels in Vlaanderen

De top 15 van meest rendabele zelfstandige meubelwinkels in Vlaanderen wordt gedomineerd door Vlaamse familiebedrijven met goed georganiseerde opvolging. Op 1 staat Gero Wonen uit Lier, terwijl Prenuptia in Genk binnenkort zijn tachtigste verjaardag viert, geleid door de vierde generatie van de familie Lus. Monikids in Sint-Niklaas wordt nu geleid door Marieke Van den Poel, de derde generatie, die dit jaar de leiding heeft overgenomen. Dat meldt Trends.

Enkele families verschijnen meerdere keren in de lijst, zoals de familie Verfaillie-Sintobin, eigenaar van Top Interieur in Massenhoven en Top Mart in Izegem, en de familie Govaerts, die al zestig jaar Gova Meubelen in Lier runt en sinds 2008 ook de nv Ygo aan de Antwerpsesteenweg in Lier heeft.


Sinds 1972 heeft Gero Wonen uit Lier de focus op familiale waarden en klantvriendelijkheid. Door de jaren heen is de meest succesvolle woonwinkel van Vlaanderen uitgegroeid tot een ruime locatie met diverse meubelafdelingen, variƫrend van exclusief design tot landelijke stijl. Met 13 ruime woonafdelingen biedt Gero een uitgebreid assortiment. Terwijl ouders genieten van winkelen, kunnen kinderen zich vermaken in de speelhoek of kinderbioscoop. FOTO GERO WONEN

De top 15 van Vlaamse meubelbedrijven in 2022 met de beste cashflow (inkomsten minus de uitgaven) ziet er als volgt uit:
1. Meubelen Gero (Lier)
2. Poppels Meubelhuis (Ravels)
3. Top Interieur (Zandhoven)
4. Meubelen Deba (Sint-Niklaas)
5. Meubelen Gova (Lier)
6. Prenuptia (Genk)
7. Ygo (Lier)
8. Cockaert Design (Meise)
9. Monikids (Sint-Niklaas)
10. Top Mart (Izegem)
11. Weyne Meubelen (Zarren)
12. Jore (Riemst)
13. Meubelen Vandermeeren (Veurne)
14. Nibema (Riemst)
15. Meubelen De Graeve (Beernem)

IKEA Belgium
IKEA domineert de Vlaamse meubelmarkt met een omzet van bijna 1,18 miljard euro, blijkt uit een andere analyse van Trends Business Information. Van de 1617 meubelbedrijven in Vlaanderen, legden 869 rechtspersonen balansen neer.
De cashflow van IKEA overtreft zelfs die van de 49 andere bedrijven in de Vlaamse top 50. Analisten beschrijven IKEA als de 'Google van de meubelwereld', bekend om haar internationale en industriƫle aanpak en de beste prijs-kwaliteitverhouding. Terwijl IKEA de markt leidt met functioneel design, kiezen kleinere concurrenten voor kwalitatieve, duurdere en soms luxueuze meubels om zich te onderscheiden. Echter, meubels hebben hun glans en prestige verloren, waarbij consumenten hun geld liever uitgeven aan vakanties of elektronica, tenzij het gaat om prestigieuze badkamers of keukens. Dat concludeert redacteur Wolfgang Riepl van Trends.

Bronnen: Trends Knack & Trends Knack