Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Laten we ons beroep niet te serieus nemen"

Drie nieuwe ontwerpen van Studio Roderick Vos tijdens Milan Design Week

Tijdens de Milan Design Week 2024 worden er drie nieuwe ontwerpen van Studio Roderick Vos gelanceerd: de nieuwe drankenkast BELLY voor ITEM Amsterdam, de nieuwe sofa DAKOTA voor MOLINARI en een nieuwe versie van de ISOLA-tafel voor LINTELOO.BELLY
De Belly brengt de drankenkast weer in de mode. Het ontwerp van de natuurlijk vloeiende buitenkant, die hoeken met rondingen verbindt, herbergt praktische planken voor flessen en een draaiend displayplatform in het midden van zijn buik.

Roderick Vos: "Ik ben altijd gefascineerd geweest door het proces van vacuümvormen en het maken van mallen. Mijn ontwerpbenadering van de drankenkast lijkt misschien geïmproviseerd, maar het was zeker niet gemakkelijk om een perfecte balans te vinden tussen technologie, materiaal en esthetiek."

Voor dit project gebruikte het nieuwe Nederlandse meubelmerk ITEM een acrylgebaseerd massief oppervlakmateriaal genaamd Getacore. Vanwege zijn optimale plaat afmetingen waren er geen beperkingen aan de grootte van de kast. Daarnaast werd een groot paneel vervaardigd voor dit ontwerp, waardoor het aantal naden werd geminimaliseerd. Met zijn brede kleurenpalet is The Belly Cabinet echt een prachtig staaltje vakmanschap geworden.

Roderick Vos: "Maar laten we ons beroep niet te serieus nemen. Humor is ook belangrijk. De Belly Drankenkast kan een verscheidenheid aan sterke dranken en glazen weergeven, waardoor een breed scala aan keuzes mogelijk is voor de gebruiker. Echter, de vorm van de kast suggereert iets anders..."

DAKOTA
Dakota is een eerbetoon aan de schoonheid van eenvoud en minimalisme, waarbij kussenvormige elementen worden gevouwen tot een comfortabele en uitnodigende vorm. Voor mij spreekt de bank een universele designtaal aan, waarbij vorm wordt gecreëerd door zachte rondingen en een strak silhouet. Maar wat Dakota echt onderscheidt, zijn de subtiele details: wanneer je van dichtbij kijkt, vertellen de stiksels en afwerkingen een verhaal van vakmanschap en de onmiskenbare touch van de ambachtslieden van Italië.

"Onderverdeeld in drie elementaire delen - zitting, rugleuning en armleuning - die naadloos in elkaar overgaan, krijgt de bank zijn unieke handtekening. Met zijn dunne metalen poten die zachtjes in de leren bekleding zijn gedrukt, wordt een illusie van lichtheid gecreëerd, waardoor de bank van de vloer wordt getild. Naar mijn mening is het een tijdloos stuk, onderscheiden door gracieuze lijnen en verfijnde verhoudingen", aldus Roderick Vos.ISOLA
Maak kennis met 'Isola door Studio Roderick Vos', een LINTELOO-klassieker uit 2009 opnieuw ontworpen met FSC-gecertificeerd Sucupira-hout. Geïnspireerd door de kunstzinnigheid van de natuur, pronkt Isola met een organisch silhouet dat doet denken aan zandstranden en oceaangolven. De tafelbladen hebben subtiel gefreesde ringen, die de ritmische beweging van de getijden weerspiegelen. Nu vervaardigd met Sucupira Amarela-hout, straalt Isola warmte en verfijning uit. Beschikbaar in verschillende maten, dient het als een veelzijdig middelpunt voor elke ruimte, waarbij het samenkomsten en gesprekken aanmoedigt.

Meer informatie:
Studio Roderick Vos
Binderskampweg 29
6545 CA Nijmegen
+31 6 51102877
info@roderickvos.nl
www.roderickvos.nl

Publicatiedatum: