Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Net afgestudeerde ontwerpers HMC presenteren werk in Milaan

Acht net afgestudeerde ontwerpers van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) uit Amsterdam en Rotterdam presenteren hun werk op de grootste beurs ter wereld voor interieurontwerp: Salone del Mobile in Milaan. Deze beurs vindt jaarlijks in april plaats. Als enige Nederlandse (vak)school voor de woon- en meubelbranche staat het HMC tussen ontwerpers, ambachtelijk producerende bedrijven en ontwerpbureaus in het Palazzo Francesco Turati, onder de titel Masterly – The Dutch in Milano.

Het HMC is een mbo-vakschool met opleidingen in de richting interieur, meubel, houttechniek en vakspecialist. De oud-studenten van deze school zijn vers van de pers en zijn klaar om zichzelf te laten zien aan de branche. Ze zijn op zoek naar producenten, bedrijven om mee samen te werken en kopers voor hun prachtige producten. De afgelopen maanden zijn ze klaargestoomd en ze staan te popelen om hun verhaal te delen met de bezoekers van Masterly.Derek Burrei - Pivot Canapé
De zittingen van de bank kunnen draaien en roteren. Geïnspireerd op het gebouw Lange Vijverberg 15 Den Haag. De raamluiken van het pand vormden de bron van creativiteit. Door het draaien van de zittingen verandert het uiterlijk van de bank, net zoals de raamluiken het aanzicht van het gebouw veranderen.

Mika Bouman - Kumiko-dressoir
Een klein dressoir van notenhout, met daarin traditionele meubelverbindingen, zoals de hoekverbinding in de poten en een schuif-zwaluwstaart in het blad. De panelen aan de voor- en zijkanten zijn voorzien van een kumiko-patroon. De Japanse techniek 'kumiko' maakt het ontwerp echt uniek.

Bart van den Berg - La Perla Rosa
Een juwelendoos waarbij de buitenkant een blok is met rechte strakke lijnen met een moderne uitstraling. De binnenkant is uitgevoerd in palissander hout, wat luxe en historie uitstraalt. Diverse technieken zijn gebruikt zoals frees, schuur, spuit en verlijming waarbij de verstekken van het Hi-Macs naadloos zijn verlijmd.

Nozem Kerkhof – Noos
Een stoel geïnspireerd op het werk van Eames; de Noos. De stoel bestaat uit complexe gebogen onderdelen die samenkomen op een strak en eenvoudig onderstel. Een kunstwerk waar je op kan zitten.Lars van der Nol - De Scarabee
De Scarabee is geïnspireerd op een tafeltje van Carlo Bugatti, daar heeft dit bureau zijn naam ook aan te danken. Verder is het bureau in mijn eigen vormtaal vertaalt en straalt een leeg canvas uit. Iedereen zal er wat anders in zien.

Primo Arets – Chairs
Een collectiestoelen van voornamelijk afvalmateriaal. De stoel bestaat uit rechte delen, zodat het gemakkelijk uit de platen wordt gezaagd. Het onderdeel waar de rugleuning aan vast zit, is van massief hout gemaakt, dit vond ik in de afvalbakken van het HMC.

Niels van Bergeijk- 'Langson dresser'
Ik heb een dressoir gemaakt van essenhout en gelakt mdf. De inspiratiebron is de gevel van de Jack Langson bibliotheek van de universiteit in Californië. De vormgeving van de poten is afgeleid van het silhouette van de gevel van het gebouw.

Finnean Rensink van Wetten - Inside out cabinet
Ik heb een uniek effect weten te creëren door de binnen- en buitenkant compleet tegenovergesteld te maken. Wanneer de kast wordt geopend, komt hij tot leven.Internationale banden aanhalen en versterken
Binnen het HMC wordt internationalisering een steeds belangrijker thema. "Wij willen graag de internationale banden tussen bedrijven, organisaties en het HMC aanhalen én versterken om zo kennis uit te wisselen en samenwerkingen aan te gaan. Masterly is uiterst geschikt om deze internationale banden te bekrachtigen. Daarbij geven we net afgestudeerde studenten de kans om zich te presenteren aan de branche", aldus het HMC.

Meer informatie:
Hout- en Meubileringscollege (HMC)
www.hmcollege.nl/milaan

Publicatiedatum: