Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ontwerpen van Maarten Baas te zien op Masterly in Milaan

Dutch Originals blijft tijdloos design vernieuwen

Dutch Originals, producent van Nederlands designmeubilair, kijkt uit naar de komende Salone del Mobile in Milaan, met de lancering van een collectie 'min of meer nieuwe producten'. Onder de artistieke leiding van de gerenommeerde ontwerper Richard Hutten worden nieuwe designs van Maarten Baas gepresenteerd, samen met een hommage aan de collectie van Wim Rietveld. Deze showcase belooft een hoogtepunt te worden tijdens Masterly- the Dutch in Milano.Wim Rietveld
Ter ere van het honderdste geboortejaar van Wim Rietveld en het 70-jarig jubileum van zijn gewonnen gouden medaille op de Triënnale van Milaan in 1954, staan de iconische Gispen 116 stoel en Gispen Classics 533 tafel opgesteld voor een opmerkelijke revival. De ontwerpen van Rietveld zijn door Art Director Richard Hutten op zorgvuldige wijze aangepast naar de hedendaagse normen van comfort en duurzaamheid.

Hutten zegt hierover: "De ontwerpen van Wim Rietveld vormen de pijlers van Dutch Design uit het midden van de vorige eeuw, begeerd in de vintagemarkt en gekoesterd als erfstuk. Het is een synoniem voor duurzaamheid." Door verbeteringen in materialen en technieken en het subtiel aanpassen van de afmetingen van de ontwerpen, zullen de klassiekers van Rietveld generaties lang blijven bestaan, ondergebracht in de Gispen Classics-collectie van Dutch Originals.Designiconen onder 1 dak
Met een link naar de historische erfenis van Gispen maakte Maarten Baas in 2008 furore met zijn invloedrijke More or Less stoel. Met de titel More or Less (Min of meer) wordt een zekere mate van benadering aangegeven. Maar wel een benadering met een kwalitatief karakter. En dat is ook één van de aspecten van de More or Less tafel en stoelen combinatie die op Masterly wordt gepresenteerd. De collectie bestaat uit acht verschillende vormvarianten van de stoel, elk met verbeterd zitcomfort, ontwikkeld door Dutch Originals, terwijl het kenmerkende expressieve karakter van Baas behouden blijft.Voor het More or Less tafelontwerp heeft Baas zich laten inspireren op Gispens klassiekers uit het midden van de vorige eeuw, dat duidelijk een link naar de destijds geïntroduceerde massaproductie van meubilair markeert. Deze tafel is een bewijs van Baas' toewijding aan toegankelijkheid en inclusiviteit in design, en zorgt ervoor dat zijn creatieve visie een breed publiek bereikt. Baas legt uit: "Naast de dichotomie van 'Less is More' en 'Less is a Bore', pleit ik voor 'More or Less' – het omarmen van uniciteit binnen de massaproductie."

Kort gezegd, het expressieve karakter van de tafel en stoelen weerspiegelt de stijlsignatuur van Maarten Baas. En door de stijl van Maarten Baas te implementeren in de Gispen Today collectie, benadrukt Dutch Originals de veelzijdigheid en hedendaagse relevantie van hun ontwerpen.Meer informatie:
Dutch Originals
3e Industrieweg 5
4147 CV Asperen
+31(0)345 612 100
sales@dutchoriginals.com
www.dutchoriginals.com

Publicatiedatum: