Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
UPDATE

'Groot deel van Nederlandse meubelindustrie lijdt verlies'

De Nederlandse meubelindustrie ervaart moeilijkheden, waarbij meer dan de helft van de bedrijven in het afgelopen halfjaar geen winst heeft gemaakt. Deze terugval wordt toegeschreven aan de afgenomen vraag naar meubels, zowel binnenlands als buitenlands, naarmate de coronacrisis afneemt. Kosten zijn gestegen door onder andere loonsverhogingen en duurdere grondstoffen, terwijl de export naar Duitsland en Belgiƫ ook afneemt. Dat meldt CBM, de branchevereniging voor de interieurbouw en meubelindustrie.


Foto ter illustratie.

De brancheorganisatie peilt ieder jaar bij de ruim 600 aangesloten bedrijven hoe het gaat. Hoewel niet ieder lid reageert, kunnen er wel conclusies worden verbonden aan deze halfjaarlijkse conjunctuurmonitor, aldus Kees Hoogendijk, directeur van CBM. Die zijn zorgwekkend: 56 procent van de respondenten geeft aan geen winst te maken. "De personeelskosten zijn toegenomen door loonsverhogingen en ook energie en grondstoffen zijn flink duurder geworden", zegt hij in een artikel op RTL Nieuws.

U P D A T E:
CBM meldt dat RTL Nieuws een fout heeft gemaakt met de kop van het artikel. "Feitelijk is het zo dat 44% van de bedrijven winst maakt, 28% verlies lijdt en 28% gelijk draait", laat een woordvoerster weten.

Lees hier het complete, inmiddels aanpaste artikel.

Publicatiedatum: