Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Als Blokker ten onder gaat, moet Brabantia vrezen'

Het Brabantse bedrijf Brabantia, gespecialiseerd in huishoudelijke artikelen, houdt nauwlettend de ontwikkelingen bij Blokker in de gaten. Blokker, dat deze winter te koop is gezet door Mirage Retail Group, heeft onlangs te maken gehad met een financiële tegenslag. Een financier weigerde namelijk een lening van €4,2 miljoen aan Blokker te verstrekken, wat leidde tot een plotseling financieringstekort.Tijn van Elderen, CEO van de familieholding waar Brabantia toe behoort, benadrukt aan Het Financieele Dagblad (FD) het belang van het waarborgen van de continuïteit van Blokker. Dit komt omdat Brabantia al 105 jaar met Blokker samenwerkt, waarbij Blokker een cruciaal verkoopkanaal is voor hun huishoudelijke artikelen. Van Elderen beschouwt Blokker als een unieke formule in Noordwest-Europa.

Hoewel Brabantia meldt dat de omzet vorig jaar op €162 miljoen is blijven steken, zijn er geen gedetailleerde resultaten verstrekt. Desondanks heeft Van Elderen aangegeven dat het bedrijf een positief resultaat heeft behaald. Dit volgt op een nettowinst van €1,5 miljoen in 2022, in vergelijking met bijna €12 miljoen het jaar ervoor.

Bron: FD

Publicatiedatum: