Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cosentino onthult Earthic lab x Formafantasma

Cosentino, producent van duurzame materialen voor architectuur en design, creëert met de wereldwijd ontwerpers Formafantasma een tot nadenken stemmende installatie. Het bedrijf onthult Earthic lab x Formafantasma, een disruptieve installatie in Teatro Gerolamo die dient om een nieuwe generatie Silestone te introduceren.

De samenwerking heeft als doel het bewustzijn te vergroten over het belang van design dat verder gaat dan louter esthetiek, waarbij prioriteit wordt gegeven aan ethische productieprocessen. "De Earthic lab-installatie wordt een meeslepende reis die een keerpunt markeert in innovatieve concepten. Earthic lab belichaamt de visie van Cosentino en Formafantasma, waarbij onconventionele en hergebruikte materialen worden gecombineerd voor een innovatief concept", meldt Cosentino.De locatiekeuze is niet toevallig. Binnen de historische muren van Teatro Gerolamo ontvouwt Earthic zijn transformerende verhaal. Elk element weerspiegelt de historische betekenis van deze locatie, waardoor een installatie ontstaat die de tijd overstijgt – een dialoog tussen het verleden en de toekomst –, waarbij duurzaamheid de hoofdpersoon is.

Deze installatie dient als de première van Earthic by Silestone XM, met een nieuwe collectie, ontworpen door Formafantasma (FFROM) met een duurzame benadering van de oppervlakte-industrie.

Deze serie markeert ook de eerste release van Silestone XM Mineral Hybriq Surfaces, een nieuwe categorie – gemaakt met Cosentino's gepatenteerde Hybriq+ Technology – die de aankomende collecties van het merk onderscheidt, geproduceerd met een maximaal 10% kristallijn silicagehalte.

Meer informatie:
Cosentino
www.cosentino.com

Publicatiedatum: