Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kardashian aangeklaagd voor namaakmeubilair

De Judd Foundation heeft in Californië een rechtszaak aangespannen tegen Kim Kardashian, waarin wordt beweerd dat zij in een YouTube-video namaakversies van het meubilair van kunstenaar Donald Judd heeft getoond. De rechtszaak stelt dat Kardashian ten onrechte meubels van het in Los Angeles gevestigde Clements Design presenteerde als echte stukken van Judd, wat leidde tot beschuldigingen van valse ondersteuning en inbreuk. Rainer Judd, president van de stichting en Judds dochter, benadrukte het belang van het behouden van de nalatenschap van haar vader en verklaarde dat de aanwezigheid van nepmeubels zijn originele werk ondermijnt. Dit werd gemeld door Reuters.


Foto © Danny Raustadt | Dreamstime.com

Donald Judd, een vooraanstaande figuur in de minimalistische kunst, overleed in 1994 en liet een nalatenschap na die onder meer werken omvat die in prestigieuze musea wereldwijd worden tentoongesteld. De stichting volgt nauwgezet Judds specificaties bij de verkoop van zijn meubelontwerpen. Media-aandacht schreef ten onrechte het meubilair in Kardashian's video toe aan de Judd Foundation, waardoor consumenten een verband legden tussen Kardashian en Judds merk. Ondanks verzoeken om de situatie recht te zetten, weigerden zowel Clements Design als Kardashian naar verluidt, wat de stichting ertoe aanzette juridische stappen te ondernemen.

Bron: Reuters

Publicatiedatum: