Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hypotheekexpert Oscar Noorlag: 'Logische stijging huizenprijzen'

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldde vorige week dat de huizenprijzen in februari 4,3% hoger lagen dan februari 2023. Begin 2023 zag Van Bruggen Adviesgroep nog een daling van de huizenprijzen. Het laagtepunt werd bereikt in juni 2023. Sinds dit laagtepunt zijn de huizenprijzen alweer 5,8% gestegen en die stijging zal waarschijnlijk de komende maanden doorzetten. Dat schrijft hypotheekexpert Oscar Noorlag.

De cijfers van het CBS geven de huizenprijzen aan van de woningen die bij de notaris passeren. De verkoop (dus de deal tussen verkoper en koper) vond al eerder plaats.Veel huizen die in februari bij de notaris passeerden, waren al in 2023 verkocht. Een belangrijke reden voor de huizenprijsstijging in februari was dat eind 2023 de hypotheekrentes daalden, waardoor huishoudens meer konden lenen.

Begin 2024 kregen de huizenprijzen een nieuwe boost, ondanks dat de hypotheekrente nagenoeg gelijk bleef. Dankzij nieuwe hypotheeknormen en hogere salarissen vanaf januari kunnen veel huishoudens extra lenen. Die extra financiƫle ruimte wordt op grote schaal ingezet om meer te bieden op woningen. In combinatie met het gestegen koopwoningsentiment en het beperkte aanbod van koopwoningen verwachten wij dat de stijging van de huizenprijzen de komende maanden in de CBS-cijfers zal doorzetten.

Bron: Van Bruggen Adviesgroep

Publicatiedatum: