Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Laatste fase van onderhandelingen over mogelijke doorstart'

Pastoe maakte 3 miljoen verlies

Meubelproducent Pastoe heeft in de twee jaar voorafgaand aan het faillissement bijna 3 miljoen euro verlies geleden, terwijl de financiƫle reserves al waren uitgeput. Het recente faillissementsverslag en de toelichting van curator Bas van Dijen onthullen deze informatie. Dat meldt RTL Nieuws.Ondanks het succesvolle verleden en de iconische status van het merk, kampte Pastoe de afgelopen decennia met problemen. Hoewel architect Rudy Stroink in 2014 aantrad om het bedrijf te herstellen, slaagde het bedrijf er niet in om de beoogde omzet van 10 miljoen euro te behalen. De jaarlijkse omzet bedroeg gemiddeld minder dan 4,4 miljoen euro, met jaarlijkse verliezen tot gevolg. De kostenstijgingen van de afgelopen jaren, met name in materiaal- en energieprijzen, hebben bijgedragen aan de verliezen.

Ondanks de interesse van potentiƫle kopers, dankzij de goede reputatie van het merk, is er nog geen definitieve doorstart voor Pastoe. Momenteel bevindt de curator zich in de laatste fase van onderhandelingen over een mogelijke doorstart van het bedrijf.

Bron: RTL Nieuws

Meer informatie:
Pastoe
www.pastoe.com

Publicatiedatum: