Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

CNV-onderzoek: bijna helft werkenden redt doorwerken tot pensioen niet

45% van de werkenden redt het niet om tot de pensioenleeftijd door te werken. Doorwerken tot het 70e levensjaar acht 66% onmogelijk. 57% is van mening dat ze een zwaar beroep hebben. Dit blijkt uit nieuw CNV-onderzoek onder 2700 leden boven de 45 jaar. Het CNV roept werkgevers en kabinet op om snel tot een structurele regeling voor zwaar werk te komen. Vandaag (27 maart) zijn er acties op het Malieveld over de Regeling voor Vervroegde Uittreding (RVU.Financieel onmogelijk
62% van de respondenten geeft aan dat ze graag eerder willen stoppen maar dat dit financieel niet mogelijk is. "Het is ongekend dat zoveel mensen moeten doorwerken, terwijl ze eigenlijk niet meer kunnen. Veel van de respondenten zijn voor hun 20e jaar al begonnen met werken. Zij zijn simpelweg opgebrand. Het is voor het CNV volstrekt onacceptabel dat in een rijk land als Nederland zoveel mensen moeten doorwerken tot ze erbij neervallen", aldus Piet Fortuin.

RVU loopt af
De huidige regeling voor zwaar werk, de RVU (Regeling Vervroegd Uittreden) loopt eind 2025 af. Er is nog geen nieuwe regeling. Gesprekken hierover met kabinet en werkgevers liepen op niets uit. 74% van de ondervraagden vindt dat er snel een nieuwe regeling moet komen om eerder stoppen in een zwaar beroep mogelijk te maken.

Handreiking vanuit CNV
Fortuin: "De bouwvakker en verpleegkundige hebben geen boodschap aan politiek gekonkel. Die nieuwe regeling moet er dus snel komen. Daarom voeren we actie. We roepen het kabinet en werkgevers op om snel om tafel te komen. Aan het CNV ligt het niet. Wij reiken andere partijen vandaag nog de hand toe en gaan graag constructief het gesprek aan. Dit kan geen dag langer wachten."

Meer informatie:
CNV
www.cnvconnectief.nl

Publicatiedatum: