Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste interieureditie Groots Groenevent:

'Professionals ondergedompeld in groene inspiratie'

De eerste editie van het Groots Groenevent, dat op donderdag 21 maart jl. plaatsvond in de kwekerij van The Orchid Growers in Wateringen, was een buitengewoon succes in het promoten van duurzaamheid en levend groen. Het inspirerende evenement, dat werd georganiseerd door BNS Crisp en Bloemenbureau Holland, was een middag vol met praktische informatie over het toepassen van levend groen in interieurs en netwerken met groene, duurzame merken en met elkaar.Verbinding met natuur in interieurs
Dat duurzaamheid en levend groen prominent werden uitgelicht is niet voor niets. Door de ontwikkelingen in onze samenleving ontstaat een steeds grotere behoefte aan verbinding met de natuur – juíst in onze directe omgeving. De deelnemende interieurprofessionals werden daarom ondergedompeld in (levend) groene inspiratie, met waardevolle inzichten en praktische tips van de aanwezige merken en sprekers. Hiermee weten zij duurzaamheid en (levend) groen nu nóg beter te integreren in ontwerpoplossingen.

Opbloeiende trends en groene tips
Aafje Nijman gaf een trendpresentatie over de groenbranchetrends van Bloemenbureau Holland. Bloemarrangeur Geert Maas nam het publiek tijdens deze trendlezing mee in een demonstratie van de trends Meaningful Earth en Playful Construction en liet zien hoe je bloemen en planten als stylingelement op een vernieuwende manier inzet. De nieuwe vormentaal en het kleur- en materiaalgebruik vielen in de smaak bij het publiek.

Groenexpert Philip van Traa gaf antwoord op de vraag wat planten kunnen betekenen voor een ruimte en de gebruikers daarvan. Hoe pas je (levend) groen eenvoudig toe in een interieurontwerp, maar ook in buitenruimtes? Met veel voorbeelden uit zijn ontwerppraktijk liet hij zien dat de impact van het toepassen van levend groen groot is. Voor ons als mens, maar ook voor de natuur zelf.Het Groots Groenevent vond plaats in de grootste (en duurzame) orchideeënkwekerij ter wereld. Claudia Broch van Orchidee Nederland liet ons in haar groenlezing deze specifieke plantensoort beter kennen. Ze vertelde hoe de plant buiten de traditionele settings om, wordt toegepast in onder andere fashionshows en botanische shows en inmiddels een must-have is geworden in trendy interieurs.

De pop-up bedrijvenmarkt, met merken die duurzaamheid en levend groen als uitgangspunt hebben, werd druk bezocht en leverde de bezoekers veel waardevolle informatie op.

Een fijnere toekomst door levend groen en duurzaamheid
Het event trok een divers publiek van interieurprofessionals, groenliefhebbers en duurzaamheidsexperts. Door het delen van kennis, het verkennen van nieuwe mogelijkheden en het leggen van waardevolle connecties, heeft het evenement een bijdrage geleverd aan het bevorderen van een groenere en duurzamere toekomst. En dat was precies het doel.

Over Bloemenbureau Holland en BNS Crisp
Bloemenbureau Holland stimuleert de vraag naar bloemen en planten in verschillende Europese landen, door het samenbrengen van communicatie over bloemen, planten en de sierteeltsector. Zo motiveren zij consumenten om groen in huis te halen of cadeau te geven, zodat bloemen en planten een belangrijke plaats blijven innemen in ons dagelijks leven.

Interieurprofessionalnetwerk BNS Crisp is de verbindende factor tussen interieurprofessionals en interieurmerken. Bovendien bieden ze kennis, inspiratie en ondersteuning aan interieurontwerpers en-stylisten, onder andere door netwerkbijeenkomsten, workshops en masterclasses en inspirerende events.

Meer informatie:
BNS Crisp
www.bnscrisp.nl

Publicatiedatum: