Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ikea versterkt aanbod van financiële diensten

Ingka Investments B.V. heeft een overeenkomst bereikt om de resterende 51% aandelen in Ikano Bank AB (publ) van Ikano S.A. over te nemen, om zo de volledige eigenaar te worden van Ikano Bank AB (publ). Ingka Investments werd in juni 2021 een 49% aandeelhouder in Ikano Bank AB (publ), met de optie om op een later tijdstip de resterende aandelen te verwerven. Deze transactie blijft onderworpen aan goedkeuring door relevante toezichthoudende instanties.

Het mogelijk maken van financiële diensten via een naadloze omnichannel-ervaring is een kernonderdeel van de reis van de Ingka Group om Ikea nog betaalbaarder, toegankelijker en duurzamer te maken voor haar klanten. Door de overname versterkt de Ingka Group - die meer dan 500 Ikea-klantontmoetingspunten en e-commerce in 31 landen exploiteert - haar capaciteiten op het gebied van financiële dienstverlening.Ingka Group en Ikano Bank komen voort uit dezelfde oprichter, Ingvar Kamprad, en delen een sterke cultuur en vergelijkbare waarden die integrale onderdelen zijn van een gezamenlijk erfgoed. Als langdurige commerciële partner heeft Ikano Bank gefungeerd als een van de financiële dienstverleners van Ikea in acht markten*.

Peter van der Poel, Managing Director van Ingka Investments, zegt: "Ik ben enthousiast over hoe deze gezamenlijke toekomst ons dichter bij onze toewijding kan brengen om financiële diensten te democratiseren, terwijl we nog meer mogelijkheden creëren voor duurzame en betaalbare woonkeuzes voor de vele mensen, thuis en op het werk. Door onze langdurige relatie met Ikano Bank te versterken, zullen we naadloze omnichannel-ervaringen bieden en betekenisvolle en verantwoorde klantfinanciering verder ontwikkelen voor de klanten van Ikea."

Mats Håkansson, voorzitter van Ikano Bank, merkt op: "De afgelopen drie jaar hebben we hard gewerkt om de bank verder te versterken, waardoor we nog betere mogelijkheden hebben om eenvoudige, eerlijke en betaalbare financiële oplossingen aan te bieden die zijn afgestemd op de behoeften van de vele mensen en bedrijven. Een nieuwe, volledig digitale bank met solide processen en uitstekende klantbeleving komt naar voren en zal ons nog relevanter en efficiënter maken voor onze klanten."

Ikano Bank zal blijven samenwerken met haar bestaande partners en zakelijke activiteiten. Ingka Group zal ook blijven samenwerken met partners in al haar Ikea-landen om financiële diensten aan haar klanten te leveren.

De transactie is overeengekomen tussen de partijen en de afronding is onderworpen aan goedkeuring door de toezichthoudende autoriteiten van de Zweedse Financiële Toezichthoudende Autoriteit (Finansinspektionen) en andere relevante autoriteiten. De partijen verwachten dat de afronding van de transactie zal plaatsvinden tussen september en december 2024, na goedkeuring door de toezichthoudende instanties.

Meer informatie:
Ikea
www.ikea.nl

Publicatiedatum: