Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Designmerk neemt deel aan West-Vlaamse Meubeldagen

'Als Vipack ontwikkelen we in deze periode van laagconjunctuur volop nieuwe meubelen'

De West-Vlaamse Meubeldagen zijn in volle gang. In de 500m2 grote showroom van Vipack Europe heerst een gezellige drukte. De ene helft van de toonzaal is speciaal voor dit event in gebruik genomen door Meubar en Evan Furniture, in de andere helft toont groothandel Vipack de eigen collectie meubelen. Oprichter en eigenaar Geert Viaene spreekt van een mooie samenwerking. "De vraag kwam en wij dachten: waarom niet? Het is een soort van kruisbestuiving. We zijn totaal geen concurrenten van elkaar", geeft hij aan.

Het Belgische designmerk Vipack handelt in bedden en meubels van hoogwaardige materialen. Tijdens de open dagen, die nog tot en met 29 maart duren, kunnen bezoekers onder meer kennis maken met het premium merk Jaxx Furniture, dat zich exclusief richt op de babymarkt.


Ruben Viaene met zus Kaat, poserend bij de 100% massieve eiken collectie Forest.

Op imm cologne had het Vlaamse familiebedrijf al veel van de massief eiken-collectie getoond. Tijdens de West-Vlaamse Meubeldagen zijn ook nieuwigheden in beuken te zien, zoals een hoogslaper. Ook opvallend veel nieuwe meubelen in de kleur wit. Ander nieuws: de commerciële witte jeugdkamers Lara en Robin, die al 10 jaar succesvol meedraaien, komen er binnenkort in een andere gedaante ook voor baby's. "Die krijgt de naam Eva en is dus geïnspireerd op Lara en Robin. Deze nieuwe kamer gaan we ook weer van dezelfde hoge kwaliteit maken, maar iets commerciëler. Door deze collecties nog scherper in de markt te zetten, kunnen we meer volumes creëren", legt commercieel directeur Ruben Viaene uit.


Kinderen springen graag op hun bed. De meubelen van Vipack kunnen tegen een stootje.

Jaxx Furniture
Met Jaxx Furniture heeft Vipack een innovatief merk in huis. Het voorraadhoudend bedrijf heeft een sterke focus op het creëren van stijlvolle, functionele en veilige meubels die vooral bedoeld zijn om ouders en baby's een optimaal comfort en gemak te bieden. Het assortiment omvat een verscheidenheid aan nauwgezet ontwikkelde stukken, waaronder babybedjes, commodes, kledingkasten, schommelstoelen en meer. Ergonomie, veelzijdigheid en gebruiksgemak staan daarbij centraal.


Hoogslapers en stapelbedden zijn een uitkomst, vooral ook in wat kleinere slaapkamers.


"Van de nieuwigheden die we op Meubelbeurs Brussel hebben laten zien en waarop we veel positieve commentaren hebben gekregen, daarvan worden nu de eerste meubels uitgeleverd. Onze nieuwe grote klanten starten dezer weken met de verkoop.
Beetje bij beetje zijn we de collectie verder aan het uitbouwen. Er is nog heel veel in ontwikkeling, zoals een ruimtebesparend bed met lades die multifunctioneel te gebruiken is, ook als bureau."
Geert vult aan: "Omdat we nu in een periode van laagconjunctuur zitten, hebben we volop de tijd gehad om nieuwe meubels te ontwikkelen."
Ruben: "We investeren veel in nieuwe ontwikkelingen, om als bedrijf klaar te zijn om de markt te verbreden en om een nog betere samenwerking met onze klanten aan te gaan. We zijn voorlopig alleen actief met meubels, maar hebben nu ook vloerkleden liggen van Love by Lily, een merk dat zich vooral op baby's richt en dus goed bij ons Jaxx Furniture past."


Nieuw op de kindermeubelmarkt is dit stapelbed met uitschuifbare lades.


Goede prijskwaliteitverhouding
Vipack is volgens Ruben een van de weinige leveranciers in Europa dat 100% massief eiken kindermeubelen van A-kwaliteit aanbiedt. "We gaan daarbij altijd voor een goede prijskwaliteitverhouding. Onze meubelen zijn vaak een stuk goedkoper dan die van onze concurrenten", weet hij te vertellen.

Op de huisshow van Vipack kunnen bezoekers ook kennis maken met Inge Van Dooren, die sinds kort als handelsagent op de Belgische markt actief is. "We gaan daarnaast actief aan de slag op de Franse markt, terwijl we ook in het Verenigd Koninkrijk opstarten. We zijn inmiddels in meer dan 40 landen actief. Voorheen deed ik alleen de verkoop, maar doordat we zo sterk groeien kan ik het niet meer alleen af", zegt Ruben, die met zijn collega's op de komende Salon del Mobile Milano zal staan met nieuwe kasten en commodes van Forest. "We nemen onze beste producten mee naar Milaan", kondigt hij alvast aan.


Stapelbedden met uitschuifbare lades zijn ook verkrijgbaar in de populaire kleur wit.

Vipack Europe is een (h)echt familiebedrijf. Zoon Ruben heeft de dagelijkse leiding in handen en houdt zich vooral met de verkoop bezig. Vader Geert de productie, dochter Kaat Viaene de backoffice en financiën en moeder Ann Behaeghe de ontwikkeling van nieuwe modellen, waarmee Kaat zich in de nabije toekomst ook gaat bemoeien.

Meer informatie:
Vipack Europe
Meulebeeksestraat 51
8710 Ooigem (Wielsbeke)
rvi@vipack.be
www.vipack.be

Jaxx Furniture
www.jaxxfurniture.com

Handelsagent Inge Van Dooren
iva@vipack.be