Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Spotprijzen onhoudbaar laag'

Containerprijzen dalen flink ondanks omzeilen Rode Zee

De gemiddelde prijs voor containervervoer is sinds eind januari met 25% gedaald, ondanks het vermijden van de Rode Zee-route vanwege aanhoudende aanvallen. Deze daling wordt toegeschreven aan een significante toename van de capaciteit in de containervaart, terwijl de vraag niet in dezelfde mate is gestegen. Dat meldt Het Financieele Dagblad (FD).


Toen containerschepen nog wel door het Suezkanaal voeren.

Recente gegevens van onderzoeksbureau Drewry tonen aan dat de gemiddelde containerprijs aan het einde van vorige week $3010 bedroeg. Specifiek op de route van Shanghai naar Rotterdam is er een nog grotere daling van ruim 35%, waarbij de prijs voor een 40-voetscontainer zakte tot $3209.

Tijdens de coronacrisis hebben rederijen massaal nieuwe schepen besteld, die nu actief worden. Dit heeft geleid tot een overschot aan capaciteit in de containermarkt, zoals aangegeven door Maersk, een van 's werelds grootste containerrederijen. Vincent Clerc, CEO van Maersk, noemde de huidige tarieven zelfs 'onhoudbaar' laag.

Bron: FD

Publicatiedatum: