Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vlaamse regering ondertekent 'toekomstpact'

De Vlaamse industrie staat voor immense uitdagingen, waaronder opeenvolgende crisissen, hoge kosten en een tekort aan arbeidskrachten, die haar concurrentiepositie aantasten. Desondanks blijft de industrie van vitaal belang voor de economie, met een aandeel van maar liefst een kwart in alle banen, direct en indirect. Het besef groeit echter dat naast duurzaamheid ook een krachtig industrieel beleid nodig is om welvaart te garanderen.Op de eerste Vlaamse Industrietop, bijgewoond door meer dan 300 CEO's en georganiseerd als onderdeel van het Flanders Technology & Innovation-slotfestival, werd een historisch moment gemarkeerd met de ondertekening van het 'Toekomstpact voor de Vlaamse Industrie'. Dit pact, ondertekend door de Vlaamse regering en de vier vooraanstaande industriefederaties (Agoria, essenscia, Fedustria en Fevia), belichaamt een gezamenlijk engagement om de industrie te versterken en een duurzame toekomst te verzekeren.

Het pact omvat vijf cruciale pijlers voor een doeltreffend industrieel beleid: concurrentievermogen en internationale handel, investerings- en rechtszekerheid, innovatie, talent, en energie en circulaire transitie. Deze pijlers zijn verbonden met concrete toezeggingen die in de komende jaren verder zullen worden uitgewerkt, waardoor een duidelijk pad wordt vastgelegd voor een duurzame, performante en sterke industrie in Vlaanderen.

Lees hier het Toekomstpact voor de Vlaamse Industrie.

Publicatiedatum: