Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Onderzoek TU Delft, TNO en Royal HaskoningDHV:

'Kansen voor pakketvervoer in passagierstreinen'

Een recent onderzoek uitgevoerd door de TU Delft, TNO en Royal HaskoningDHV in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft aangetoond dat passagierstreinen in Nederland in bepaalde gevallen kunnen worden gebruikt voor het vervoer van goederen, zoals e-commerce pakketjes. Dit onderzoek, dat in 2020 door de Tweede Kamer werd ingesteld vanwege onderbezetting tijdens daluren, heeft nu zijn bevindingen gepresenteerd.Hoewel er enkele uitdagingen zijn, zoals de eisen aan de treinen en de geschiktheid van routes en tijden, tonen de onderzoekers aan dat het mogelijk is om goederen zoals post, pakketten, voedingsmiddelen en winkelvoorraad per trein te vervoeren, wat op jaarbasis tot zo'n 15.000 vrachtwagenladingen kan besparen.

De implementatie van dit systeem wordt voorgesteld in drie fasen, waarvan de eerste fase zich richt op het gebied rond stations, met mogelijke pilotprojecten zoals een traject van Rotterdam naar Amsterdam. Nu is overleg met belanghebbenden nodig om te bepalen wanneer en hoe deze eerste pilot kan worden gerealiseerd.

Bron: Twinkle

Publicatiedatum: