Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Winst van Royal Delft onder druk

Royal Delft Group heeft ondanks een hogere omzet in 2023 de winst onder druk zien staan. De omzet steeg in het boekjaar 2023 met 18% tot 8,4 miljoen euro (2022: € 7,1 miljoen). Deze omzetstijging heeft vooral plaatsgevonden binnen het toeristisch segment. De solvabiliteit is gestegen van 46,8% in 2022 naar 47,4% in 2023. Het nettoresultaat van de maker van Delfts Blauw aardewerk daalde daarentegen van 558.000 naar 179.000 euro.

De financiële positie is in de optiek van Royal Delft Group onverkort sterk. Vanwege een nieuw langjarig huurcontract bij Royal Delft Vastgoed valt het nettoresultaat weliswaar lager uit, maar blijft het vastgoed zorgen voor een stabiel fundament binnen Royal Delft Group.Henk Schouten, CEO: "De omzetstijging over het eerste halfjaar van 2023 heeft zich doorgezet over het hele jaar. Het toeristisch segment laat de grootste stijging zien. De nieuwe winkel op de markt in Delft heeft volledig aan haar verwachtingen voldaan. Ook de Business to Business omzet is dankzij flinke investeringen duidelijk gestegen. Daarmee is een goede basis gelegd voor verdere groei in 2024."

Voor de komende jaren zet Royal Delft in op verdere groei van het Business to Business segment en wordt een verdere groei van de toeristische markt verwacht. Daarentegen blijft het resultaat onzeker door de instabiele situatie in Oost-Europa en het Midden-Oosten. Royal Delft Group spreekt geen verwachting uit voor het resultaat over geheel 2024.

Royal Delft B.V. is onderdeel van de Royal Delft Group. De Delftsche Aardewerkfabriek "De Porceleyne Fles Anno 1653", voorheen Joost Thooft en Labouchere (Royal Delft), is de toonaangevende producent van handbeschilderd Delfts Blauw. De productielocatie in Delft is tevens een toeristische attractie. Bezoekers vanuit de hele wereld brengen een bezoek aan het iconisch Delft Museum.

Meer informatie:
Royal Delft B.V.
www.royaldelft.com

Publicatiedatum: