Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Retail Ranking 2023 van Q&A Retail:

Acht uitblinkers in sector Wonen

Een gezellig huis – dat wil toch iedereen? De 'Retail Ranking 2023' van Q&A Retail brengt aan het licht welke woonwinkels uitblinken in een steeds competitievere markt, met nadruk op aspecten zoals klantloyaliteit, interactie en meer. Deze ranking geeft inzicht in de retailers die niet alleen aan de verwachtingen van hun klanten voldoen, maar deze ook overtreffen door hun uitmuntende prestaties op diverse belangrijke gebieden.


Top performers
Ikea zet de standaard binnen de woonbranche, stelt Q&A Retail. 'Ikea blinkt uit door zijn toewijding aan duurzaamheid, onderscheidend vermogen, en leidt de fysieke spelers met het beste assortiment en de scherpste prijzen. Dit maakt hen ook de meest onmisbare speler in deze branche.
Daarna weet Goossens het beste te presteren. Goossens onderscheidt zich met zijn uitmuntende service, waarbij klantvriendelijkheid en deskundigheid centraal staan.'

Andere opvallende retailers
'Xenos en Casa International doen het goed op assortiment.
Online speler fonQ valt op door zijn hoog scorende assortiment en goede beoordeling op bezorging - aspecten die klanten bijzonder waarderen. De score van fonQ op traffic blijft wel achter bij omnichannel spelers met een sterk winkelnetwerk.
Kwantum, Leen Bakker en JYSK worden weliswaar door de consumenten wat beter beoordeeld op prijs, maar blijven achter op assortiment.'

Kerninzichten
'Locatiestrategie verschilt sterk per speler. Retailers zoals Ikea en Goossens tonen aan dat je, zelfs met een beperkt aantal grote filialen en een krachtige omnichannel strategie, hoge bezoekersaantallen kunt bereiken.
Een goede beoordeling op assortiment en prijs kunnen samen gaan, zoals te zien is in het geval van Ikea. Ikea krijgt het voor elkaar om een ruim en kwalitatief assortiment te bieden voor een gunstige prijs.'

Meer informatie:
Q&A Retail
www.qanda.nl

Publicatiedatum: