Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Zonder dit netwerk zou het duurder zijn geweest"

Unyoked betreedt Europese markt vanuit Australië met hulp van Cutr

Lanceren in een nieuwe markt, zo ver mogelijk weg van waar je fysiek bent, is niet de makkelijkste taak. Toch wist Unyoked dat dit hun volgende hoofdstuk was. Na het ophalen van kapitaal in Europa, hebben ze hun zinnen gezet op het Verenigd Koninkrijk. Het Australische bedrijf durft de grote sprong te wagen met Cutr aan zijn zijde, die hen helpt met productiepartners, configuratie aan nieuwe regelgeving en flexibele betalingsvoorwaarden.

Unyoked is opgericht door de broers Cam en Chris Grant. Beide Australiërs en liefhebbers van de natuur, ze misten de kans om gemakkelijk te ontkoppelen terwijl ze in het drukke Sydney woonden. Het idee werd gecreëerd om cabines in de natuur te plaatsen, allemaal binnen een paar uur van steden. Een comfortabele plek waar mensen hun telefoon kunnen uitzetten en zich kunnen loskoppelen van de dagelijkse hectische wereld. De eerste cabine werd begin 2017 gelanceerd en nu, in 2024, heeft Unyoked meer dan 120 cabines in Australië, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk, met binnenkort meer Europese markten.


De twee broers Cam en Chris Grant, oprichters van Unyoked.

De Uitdaging
Naast het feit dat Unyoked mijlenver van Europa verwijderd was, een wereldwijde pandemie heerste en er maar beperkt kon worden gereisd, wisten ze dat hun cabine ontwerpen goed werkten in het warmere klimaat van Australië, maar dat er aanpassingen nodig waren om het hele jaar door comfortabel te zijn in de koudere Europese landen. De expertise van Cutr op het gebied van materialen, regelgeving en grensoverschrijdend transport was hard nodig.

Chris vertelt: "We hechten veel waarde aan kwaliteit en klantervaring, het is belangrijk dat de hutten comfortabel zijn maar ook aansluiten bij de doelstellingen van het bedrijf, namelijk dat onze gasten weer in contact komen met de natuur."

Unyoked heeft flexibele betalingstermijnen nodig en fabrikanten die in staat zijn om een ingewikkelde aankoop tijdlijn te beheren die kan veranderen en die snel kunnen werken om prototypes te maken. "We hadden een partner nodig aan wie we de details konden toevertrouwen zonder dat hij of zij hier fysiek aanwezig was. Die partner hebben we gevonden in Cutr."De Oplossing
"Het vertalen van de materialen en het ontwerp naar Europa was een hele klus en Cutr heeft een grote rol gespeeld om dit tot een succes te maken. Ze keken naar ons oorspronkelijke ontwerp en begrepen hoe het moest werken bij temperaturen onder 0 graden", legt Chris uit.

Door de samenwerking met Cutr kon Unyoked gebruik maken van het netwerk van fabrikanten dat Cutr op zijn platform heeft. "Zonder dit netwerk zou het bouwen van onze cabines duurder zijn geweest vanuit het oogpunt van tijd en middelen. We hebben toegang tot fabrikanten in verschillende landen die aan onze eisen voldoen en Cutr heeft dat voor elkaar gekregen."Grensovergangen met de verschillende regels en tarieven tussen landen bleken een andere uitdaging te zijn die Cutr kon overwinnen. Chris beschrijft dat het werken met fabrikanten rechtstreeks en daarna met Cutr als dag en nacht is. "De mensen van Cutr hebben een operationele achtergrond; het is alsof je werkt met consultants en met een probleemoplossend team. Het was zo gemakkelijk en professioneel."

En laten we dat niet vergeten: Cutr heeft toegang tot een aanzienlijk lagere prijs dan hun traditionele fabrikant in het Verenigd Koninkrijk. Bij veel diensten die ze gewend waren, sloot Unyoked jaren van tevoren een contract af voor grote hoeveelheden tegelijk. Cutr zorgde voor een kortere besteltijd en tiny homes één voor één. "We hechten veel waarde aan kwaliteit en klantervaring, het is belangrijk dat de hutten comfortabel zijn maar ook in lijn met de bedrijfsdoelen van onze gasten om weer in contact te komen met de natuur."De Toekomst
De samenwerking tussen Unyoked en Cutr heeft zich sinds de lancering succesvol verdiept. Nu Unyoked door heel Europa groeit, zijn ze op zoek naar nog 1 of 2 kernfabrikanten onder de Cutr paraplu. Cam en Chris hebben kapitaal opgehaald om verder uit te breiden in Europa en de samenwerking zal doorgaan om de cabines te krijgen waar ze moeten zijn, snel en tegen de juiste prijs.

Chris is ook van plan om de cabines te innoveren, bijvoorbeeld door verschillende maten aan te bieden voor gezinnen en meer luxe, en zal Cutr gebruiken als hun onderzoeks- en ontwikkelingstak. Chris: "Een groot deel van het bedrijfsmodel is ervoor zorgen dat de economie draait, dus toegang hebben tot betaalbare cabines is belangrijk. We moeten ervoor zorgen dat we de concurrentie voor blijven en Cutr kan ons daarbij helpen."Conclusie
Een nieuwe regio binnenstappen zonder voet aan de grond te zetten: Unyoked en Cutr bewijzen dat het mogelijk is. Het is nog maar het begin van deze geweldige samenwerking. Een lancering op het Europese vasteland komt eraan.

Uiteindelijk is het de doelstelling van Unyoked om een productieketen op te zetten met de mogelijkheden in meerdere landen. Zowel waar de cabines worden gemaakt als waar ze worden geleverd.

Meer informatie:
Cutr
Singel 542
1017 AZ Amsterdam
+31 (0)20 261 9355
hello@cutr.ai
www.cutr.com

Unyoked
www.unyoked.co

Publicatiedatum: