Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

INretail roept Eerste Kamer op om de wet alsnog tegen te houden

Deze week is er gestemd in de Tweede Kamer over de belangrijke onderwerpen voor de retail. De Tweede Kamer stemde in met de extra verhoging van het minimumloon met 1,2% per 1 juli 2024. Partijen die tegen stemden waren VVD, BBB, CDA, JA21, FvD en SGP. Samen hebben ze in de Eerste Kamer een meerderheid en kunnen de wet alsnog tegenhouden. INretail zal hen hier ook toe oproepen.


Het Binnenhof in Den Haag.

"Wij willen dat nu eerst eens de werkgeverslasten verlaagd worden", aldus Jeroen van Dijken, directeur lobby en beleid Koninklijke INretail. "Deze oproep kreeg van veel partijen steun, onder andere van Thierry Aartsen Joost Eerdmans Mona Keijzer André Flach Inge van Dijk en Anne-Marijke Podt. Een motie van André Flach om het effect van de verhoging snel in kaart te brengen werd aangenomen. Evenals de motie van Thierry Aartsen om bij besluiten in de toekomst beter te kijken naar het effect op specifieke sectoren. Zo wordt de retail veel harder geraakt door de continue verhogingen dan andere sectoren. De motie van Don Ceder, Pieter Grinwis en André Flach om geen gaten meer te stoppen door steeds werkgeverslasten te verhogen haalde het helaas niet. Het signaal aan het (nieuwe) kabinet is echter duidelijk."

De Tweede Kamer stemde ook over het versterken van de circulaire economie. Mpanzu Bamenga Geert Gabriëls en Ines Kostić dienden een motie in waarin ze oproepen reparatievouchers in te voeren waarbij consumenten een voucher ontvangen om de reparatie van producten te betalen. Deze motie werd aangenomen. Een motie om onder meer verkoop van nieuw textiel te verlagen werd verworpen. Evenals een motie om reclames voor wegwerpproducten te verbieden werd verworpen.

Om te zorgen voor een sterke economie in de regio, diende Henk Vermeer een motie in die het kabinet oproept hierop in te zetten. Deze werd terecht aangenomen. Femke Zeedijk-Raeven en Claire Martens - America riepen via een motie op om haast te maken met het eerder gevraagde ondernemersakkoord. Pepijn Van Houwelingen zijn motie om de kredietverlening aan mkb-ondernemers te verbeteren werd aangenomen.

Bron: Jeroen van Dijken

Publicatiedatum: