Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zo laat je je keuken aansluiten bij je interieur

Een keuken is meer dan een plek om te koken. Het is een plek voor ontmoetingen: borrelen, dineren, spelletjes doen en ga zo maar door. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een open keuken. Dit geeft ruimte en verbindt de keuken met de woonkamer. Bij het ontwerpen van een nieuwe keuken sta je voor lastige keuzes. Maar hoe zorg je ervoor dat je keuken aansluit bij de rest van het interieur? BD Keukens vertelt het in deze blog.



Bepaal je woonstijl en de indeling
Zorg dat de stijl van je keuken past bij van de rest van je huis. Als je een moderne inrichting hebt, past een strakke en minimalistische keuken goed. Na het bepalen van de stijl, denk je na over de indeling. Overweeg je een kookeiland? Dit is een echte blikvanger en moet bij je interieur passen. Zorg ervoor dat het materiaal en de kleur overeenkomen met de andere elementen in je huis.

Kies voor doorlopende lijnen
De indeling van de keuken is vaak een uitdaging. Je bent gewend aan je oude keuken en verandering is nooit makkelijk. Door te kiezen voor doorlopende lijnen in je keuken, krijg je één geheel. Om de ruimte groter te laten lijken kun je grote lades en kasten gebruiken. Hoe minder maten je hebt, hoe meer rust het uitstraalt.

Kleuren combineren in je huis
Kies kleuren voor je keuken die aansluiten bij je interieur. Gebruik bijvoorbeeld dezelfde kleurenpaletten die passen bij de stijl van je huis. Door de kleuren goed op elkaar af te stemmen krijg je een mooi geheel.

Kies de juiste vloer
De vloerkeuze is belangrijk. Als je keuken dezelfde kleur heeft als je vloer, is dat geen mooie combinatie. Dan krijg je teveel hetzelfde. Dit geldt ook voor de materialen. Je wilt dat deze bij elkaar passen, zonder dat het saai wordt.
Van hout tot marmer

Het materiaal bepaalt de uitstraling van de keuken. Van minimalistisch tot één huis vol, de keuze is aan jou. Landelijke keukens stralen warmte uit door natuurlijke materialen zoals hout en steen. Laat deze materialen terugkomen in de woonkamer. Denk aan een houten bijzettafel of accessoires van keramiek.

Breng alles samen
Je keuken is uitgezocht, het is tijd om accessoires te kiezen. Heb je een groene bank in je woonkamer? Combineer het met groene barkrukken of een groene vaas in je keuken. Zo komen alle elementen terug in je huis.

Meer informatie:
BD Keukens
www.dbkeukens.nl

Publicatiedatum: