Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ambitie om de Dutch Design Week van tweedehands te worden"

Tweedehands het Festival in Tilburg vol interieurschatten voor liefhebbers

Houd jij van een vintage interieur? Haal dan je hart op bij Tweedehands het Festival op 22 tot en met 24 maart 2024. Tilburg staat dat weekend helemaal in het teken van tweedehands. De stad verandert in een paradijs voor kringloopfans en vintage liefhebbers. Van een platenbeurs tot workshop meubelrestauratie en van tweedehands kookboeken tot korting op vintage meubels. Het bomvolle programma verspreidt zich over de hele stad en doet je anders kijken naar tweedehands en vintage.Interieurliefhebbers
Zo leer je bij vintage interieurwinkel Studio Klo hoe je een verweerd houten meubel refinisht in een workshop meubelrestauratie voor beginners. Ook geeft eigenaar Chloƫ een workshop interieurstyling. Ze vertelt je meer over bekende woonstijlen uit de jaren '50 tot '80 en leert je hoe je materialen herkent en toepast in je interieur. Decennia Design geeft het hele weekend 10% korting op alles in hun winkel van ruim 2.000m2 vol vintage meubels, verlichting en interieuraccessoires. Angelique en Christiaan begonnen de winkel in 2002 in een voormalige bakkerij en groeiden al snel uit tot een begrip.

Maar ook wie meer van schatzoeken houdt, kan zijn hart ophalen op het festival. Er staan twee vlooienmarkten op het programma en verschillende kringloopwinkels bieden acties zoals korting of gratis bezorgen. Of laat je verrassen door het uitgesproken, tweedehands interieur van Helma Melis, die haar huis niet voor niets 'Petit Louvre' noemt. En over schatzoeken gesproken: Anki van Zilverblauw sluit het festival af met een lezing over schatzoeken in de kringloop en op Marktplaats. Zij schreef er samen met Marlous Snijder (Oh Marie!) een boek over en vertelt je alle tips & tricks.

Tilburg
Het festival vindt haar oorsprong in Tilburg, en niet voor niets. De stad telt ruim 30 winkels waar tweedehands en vintage wordt verkocht. En daar komen alleen maar nieuwe winkels bij, zo opende onlangs Lila Preloved & Vintage in de Nieuwlandstraat. Tilburg is een compacte stad, wat maakt dat de programmaonderdelen makkelijk te bereiken zijn. De ambities van de organisatie zijn echter groot. Dat tweedehands groeit en groeit, zagen de initiatiefnemers van Tweedehands het Festival al bij hun eerste editie vorig jaar. Het festival trok direct veel bezoekers. De initiatiefnemers besloten daarom meteen aan de slag te gaan met een tweede editie. "Onze ambitie is om de Dutch Design Week van tweedehands te worden. Zodat Tilburg, maar ook de rest van Nederland niet meer om tweedehands heen kan."

Meer informatie:
Tweedehands het Festival
info@tweedehandshetfestival.nl
www.tweedehandshetfestival.nl

Publicatiedatum: