Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kurkcollectie Wicanders Wise primeur voor Wouters Vloeren

"Ik ben erg gecharmeerd van dit 100% natuurlijke product"

Het vervult Richard Wouters met trots dat zijn bedrijf Wouters Vloeren de eerste in Nederland is dat de nieuwe bio-based collectie van Wicanders Wise Wood & Stone gaat verkopen. Hij kreeg als eerste van vele vloerenbedrijven de nieuwe displays Wicanders Wise geplaatst in zijn 300 m2 grote showroom in Eindhoven.

"Ik ben erg gecharmeerd van dit 100% natuurlijke product. Als ik klanten in mijn zaak krijg die voor een pvc-vloer komen, laat ik ze ook altijd de kurkvloeren van Amorim Cork Flooring zien. Omdat het bedrijf bijzonder duurzame producten zonder pvc en weekmakers aanbiedt. Ik sta hier 100% achter", aldus Wouters, die samen met zijn vrouw Dorine het familiebedrijf runt dat 50 jaar geleden door pa Wouters is opgericht.


Uit handen van Leon Versteeg (rechts) ontving Richard Wouters de nieuwe displays Wicanders Wise. FOTO KELVIN MATHEIJSEN

Op Domotex 2024 presenteerde Wicanders Wise zijn nieuwste collectie die volgens het bedrijf "de schoonheid van de natuur combineert met geavanceerde digitale printtechnologie op kurk. Daardoor ontstaan verbluffend realistische ontwerpen, beschikbaar in zowel hout- als steendesigns."

Wouters Vloeren heeft sinds maandag die collectie in huis. Directeur Richard Wouters vindt de nieuwe collectie van Wicanders Wise helemaal geweldig, ook al is het een gedurfde stap naar duurzame alternatieven, maar zijn er geen concessies gedaan aan kwaliteit of stijl.
Wouters, zelf vader van twee kinderen, staat er helemaal achter. Hij vindt het een geweldig mooi product om in zijn showroom te hebben. De vloeren hebben een hoogwaardige beschermende coating bestaande uit zeven laklagen met een gesynchroniseerde oppervlaktestructuur afgewerkt met een hoge resolutie digitale print op kurk. Bezoekers van Wouters Vloeren kunnen zelf zien hoe bij de vloeren van Wicanders Wise innovatie en milieubewustzijn samenkomen.

Wouters biedt met Wicanders Wise de meest milieuvriendelijke vloer - zelfs met een negatieve CO₂-waarde - die op de markt verkrijgbaar is aan. Volgens de Brabander lijkt deze collectie daarmee uniek te zijn op het gebied van duurzaamheid in combinatie met de geavanceerde technologie en elegantie van haar designs.


Het Evoluon bestaat uit de iconische koepel met zijn ringen, het auditorium en het vergadercentrum met 20 zalen en het restaurant.

Evoluon
De kans is heel groot dat in een van de ruimtes van techniekmuseum Evoluon, dat sinds de komst van Next Nature in 2021 weer toegankelijk is voor publiek, door Wouters Vloeren wordt uitgerust met een kurkvloer van Wicanders Wise. "Zo'n 100% PVC-vrije vloer past hier perfect", vindt Richard.
Wat deze vloeren onderscheidt, is de supermatte synchroon lopende oppervlaktestructuur, waardoor de vloeren een natuurlijke en volledig authentieke uitstraling krijgen. De nieuwe collectie biedt in totaal 21 verschillende designs die kunnen worden toegepast op diverse soorten vloeren. Binnen deze collectie zijn er 15 prachtige houtdesigns en 6 authentieke steendesigns beschikbaar.

Eigenschappen
Wicanders Wise introduceert met deze generatie PVC-vrije vloeren een overvloed aan opvallende eigenschappen, zoals een verminderd loopgeluid (tot -53%), maar ook energiebesparing (tot 17%), waterdichtheid en slijtvastheid. Volgens Richard, die al meer dan 20 jaar aan het roer staat van het Brabantse bedrijf, bieden deze kurkvloeren grote voordelen voor de gebruikerservaring, waardoor zij ze zich kwalificeren als een van de beste keuzes op het gebied van topvloeren. "We voeren kurkvloeren al enige tijd in ons assortiment en krijgen steeds meer aanvragen binnen. Dat komt vooral ook doordat wij er zo enthousiast over zijn. Het is gewoon een fantastisch product", benadrukt hij nog maar een keer.

Wouters Vloeren heeft alles in eigen beheer: van inkoop, verkoop, schuren tot het zelf leggen van de vloerdelen. "We zijn in heel Nederland actief, maar ook daarbuiten. Zo hebben we recent een prachtige visgraatvloer in een woning in Zwitserland gelegd. Steeds meer interieurarchitecten doen een beroep op ons bedrijf. Bij zo'n buitenlandse klus komt veel kijken, maar we doen het ontzettend graag. Als Wouters Vloeren timmeren we dan ook flink aan de weg", wil hij tot besluit nog gezegd hebben.

Meer informatie:
Wicanders Wise
www.wicanders.nl

Ook dealer worden?
Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onderstaande accountmanagers:

Account Manager West
Remko van Hugten
+ 31 (0) 6 46 19 72 82
remko.vanhugten@amorim.com

Account Manager Zuid
Leon Versteeg
+ 31 (0) 6 15 90 39 23
leon.versteeg@amorim.com

Account Manager Noord-Oost
Sjoerd Bakker
+ 31 (0) 6 35 13 07 79
sjoerd.bakker@amorim.com

Sales Manager Belux
Miguel de Sousa
+ 32 (0) 471 – 51 76 21
miguel.sousa@amorim.com

Account Manager België
Martijn Petitjean
+32 471 314 234
martijn.petitjean@amorim.com

Wouters Vloeren
Parketvloeren | PVC vloeren | Kurkvloeren | Restauraties
Showroom bezoek op afspraak 24/7
Dillenburgstraat 23-25
5652 AM Eindhoven
Tel. 040-2052793 / 06 53 89 87 12
info@woutersvloeren.nl
www.woutersvloeren.nl