Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Consumenten moeten alert zijn op kopen van producten buiten de EU'

Het is onduidelijk hoe een weekmaker die in Europa verboden is, in de lichamen van onderzochte Duitse volwassenen en kinderen terecht is gekomen. Voor producten die van buiten de Europese Unie komen, bestaat de kans dat deze niet aan de Europese wetgeving voldoen. Het is altijd goed om op te letten en na te gaan bij wie je iets koopt. Dat meldt Waarzitwatin, dat onafhankelijke informatie geeft over chemische stoffen in consumentenproducten."Producten die Europese webwinkels aanbieden zijn meestal voor de Europese markt gemaakt en voldoen aan de Europese wetgeving. Voor producten die bij webwinkels van buiten de Europese Unie zijn besteld, bestaat de kans dat ze niet voldoen aan de Europese wetgeving. Let ook op bij webwinkels die werken met dropshipping. Deze webwinkels plaatsen je bestelling bij een leverancier buiten de EU. Deze leverancier stuurt het product dan naar je op. Hierdoor kan de webwinkel niet de kwaliteit van het product controleren. Het is verstandig altijd zelf goed na te gaan of een webwinkel met dropshipping werkt", aldus Waarzitwatin.

Tenslotte waarschuwt Waarzitwatin: "Let op bij online bestellen bij wie je iets koopt. Voor producten die bij webshops buiten de Europese Unie en bij dropshippers worden gekocht is er een kans dat deze niet aan de Europese wetgeving voldoen."

Meer informatie:
Waarzitwatin
www.waarzitwatin.nl

Publicatiedatum: