Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meubelmaker vindt geheime brieven in antieke stoel

Een meubelmaker uit Estland ontdekte onlangs tijdens een renovatie van een antieke stoel brieven uit 1943, geschreven door Belgische verzetsstrijders. Deze brieven, gericht aan een zekere Sarah, werden vervolgens vertaald door een journaliste en overhandigd aan het Museum van het Verzet in Anderlecht. Dat meldt platform Bruzz.

De brieven zijn geschreven door Gilberte en Fabienne, die tijdens de Tweede Wereldoorlog gearresteerd werden voor anti-Duitse activiteiten en gedeporteerd naar Duitsland. Hoewel er weinig bekend is over Sarah, hebben Gilberte en Fabienne de kampen overleefd.

Het museum beschouwt de brieven als waardevol erfgoed van het verzet. Ondanks aanvankelijke twijfels aan de echtheid van de brieven, werden de namen van de auteurs bevestigd in het gevangenisregister, wat het verhaal als authentiek bevestigde.Publicatiedatum: