Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'We werden weggeblazen door de talk van Ron Gubbels van Meubelindustrie Het Anker Druten'

We hebben nog zes jaar om onze CO2-uitstoot te halveren. "Hoe gaan we dat doen? Daarover gingen we in gesprek in Pakhuis de Zwijger", laat Forty (bedrijfsconsulting en -services) weten.

De kick-off van de Week van de Circulaire Economie was voor het team op maandag 11 maart in Amsterdam. Forty deelt een aantal take-aways die het innovatiebureau aan het denken zet.Niet te veel nadenken, durf te doen
"Zoals Chiel van Leeuwen van de Bijenkorf - super mooi zei: iedereen kan innoveren, maar durf! Durf te experimenteren met circulaire businessmodellen en te onderzoeken wat werkt. Test circulaire initiatieven en laat ze groeien. Soms zit je ernaast, dat is waar, maar zo kom je er (vooral) ook achter wat wel werkt."

Van bereidheid naar gedrag
"In de presentatie van Paul Schellekens kwamen we erachter dat de overgrote meerderheid al bereid is om duurzaam te consumeren. Het gedrag blijft uit. We moeten consumenten de handvaten geven om daadwerkelijk te veranderen. Hoe wij dat willen doen? Door de gebruiker volop te betrekken en onderzoek te doen naar zijn/haar behoeften."

Ontwerp vanaf het begin voor circulair
"De focus moet vanaf de tekentafel liggen op ontwerpen voor een zo lang mogelijke levenscyclus. Als iemand een product gebruikt, hoe kunnen we dat gebruik verlengen? Hoe kunnen we het product een nieuwe thuis geven als een gebruiker het niet meer wil? En als er iets kapot is, hoe kunnen we het goed repareren? UPV kan hier een rol in gaan spelen maar hier liggen nog heel veel kansen."

Doe het niet alleen, doe het samen
"We werden weggeblazen door de talk van Ron Gubbels van Meubelindustrie Het Anker Druten. Iemand die echt met zijn voeten in de klei staat! Wat ons vooral bijblijft is het lef en de ondernemersmentaliteit om ├ęcht de dingen anders te doen als het gaat om circulaire initiatieven. Tof hoe jullie de samenwerking opzoeken met partners en (con-)collega's. Ook wij geloven dat samenwerken essentieel is voor deze transitie, dus mogen we aankloppen?"

Bron: Forty

Publicatiedatum: