Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Daling containerprijzen wijst op slabakkende economie'

De prijs voor het verschepen van containers daalt ondanks aanhoudende crises, zoals die in de Rode Zee, waar schepen worden aangevallen. De wereldwijde economie ondervindt stagnatie, waardoor de vraag naar goederen afneemt en de prijzen dalen. Of zoals zakenkrant De Tijd het omschrijft: 'De prijzen dalen omdat onze wereldeconomie slabakt.'Transporteconoom Thierry Vanelslander wijst op de achteruitgang van de Chinese en Duitse economie, wat negatieve gevolgen heeft voor de scheepvaart. Veel schepen mijden nog steeds de Rode Zee en het Suezkanaal, en kiezen voor de langere route om Afrika via Kaap de Goede Hoop, wat resulteert in hogere brandstofkosten en langere reistijden.

De prijs voor het verschepen van een 40 voetcontainer is deze week met 4 procent gedaald naar 3.162 dollar. Dat blijkt uit de containerindex van het maritieme marktonderzoeksbureau Drewry. Sinds eind januari is de prijs zelfs met 17 procent gezakt. Toch is de containerscheepvaart nog niet uit de woelige wateren, want een jaar geleden lag de prijs 77 procent lager dan nu.

Bron: De Tijd

Publicatiedatum: