Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw technisch centrum van PCG volop in gebruik

Sinds januari van dit jaar is in Detmold het nieuwe technische centrum ingericht. 800 m2 om lak- en productieprocessen met de nieuwste technieken te testen. Naast het aanbrengen en uitharden van lakken en beitsen volgens industriestandaarden, zorgen de nieuwste high techsystemen voor baanbrekende manieren om producten te testen en te ontwikkelen.



De technische uitrusting omvat onder meer vlakslijpmachines, automatische vlakspuitmachines, vulmachines, walsaanbrengmachines, UV-drogers met gallium en kwik, spuitmonddrogers, spuitcabines voor handmatig aanbrengen (hoge- en lagedruk processen), ESH-systemen (elektronenbundeluitharding), Fusion-UV-drogers, IST Metz LED Excimer UV-drogers, laboratoriumdroogkasten, houtbewerkingsmachines en een testlaboratorium.



Het technisch centrum is niet alleen een plek voor testen en ontwikkelen, maar ook een ruimte voor samenwerking, en ook bedoeld voor klant- en personeelstraining. Naast de opening van het nieuwe technische centrum werd er tegelijkertijd een bijzonder jubileum gevierd. Al 15 jaar lopen studenten van de OWL, de University of Technology, opleiding houttechnologie stage bij Plantag tijdens hun bachelor- en/of masteropleiding.



In het hoge noorden van het land, in de mooie plaats Heerenveen, is Bosma Logistiek gevestigd. Vanuit een magazijn van 9500 m2 worden onze uv- en waterlakken, verharders, kleurlakken, nitrocellulose, 1- en 2k lakken professioneel en veilig opgeslagen, verpakt, geëtiketteerd en binnen 24 uur uitgeleverd. Al bijna 12 jaar werkt PCG samen met dit superteam van het bedrijf dat inmiddels al meer dan 100 jaar bestaat.



Tevens is Robin Wijnbergen terug van weggeweest: "Na een aantal jaar ander werk, ben ik weer terug. Ik miste toch het fijne team en het zelfstandig werken. Als werknemer kun je hier meedenken zoals het in praktijk voor mij het beste blijkt. Korte lijntjes daar hou ik van. Nog drie jaar te gaan en dan mag ik met pensioen maar als het werk nog bevalt en mijn gezondheid het toelaat, wie weet teken ik dan nog bij."

Meer informatie:
Plantag Coatings Groep (PCG)
+31 (0)26 38 82 102
[email protected]
www.plantag.nl

Publicatiedatum: