Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

CO2-reductie in meubelindustrie en interieurbouw levert Circular Chain Award 2024 op

Gisteren (14 maart) is Wood Loop uitgeroepen als winnaar van de Circular Chain Award 2024 tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie (NCCE) in De Vasim in Nijmegen. Staatssecretaris Vivianne Heijnen overhandigde de Award aan Dirk van Deursen die namens Koninklijke CBM een grote rol heeft gespeeld in de realisatie van Wood Loop.Wood Loop
Wood Loop is een ketensamenwerking tussen branchevereniging Koninklijke CBM, houtleverancier Baars & Bloemhoff en producent Unilin Panels uit België. Wood Loop is een branche initiatief waarbij houtleveranciers plaatmateriaal bezorgen en tegelijk volle Wood Loop kratten met houtresten mee terugnemen. De verzamelde houtresten worden hierdoor niet langer verbrand, maar gaan direct naar de plaatproducenten als grondstof voor nieuwe platen.

Circular Awards
De Circular Awards zijn toegekend aan innovatieve en circulaire projecten, producten en diensten van bedrijven en overheden die een buitengewone bijdrage leveren aan de bevordering van de circulaire economie. In de categorie Circulair Chain Award ligt de focus op succesvolle circulaire ketensamenwerkingen.

Op basis van criteria als circulariteit in de strategie, gemaakte impact, samenwerkingen met anderen in de keten en het businessmodel heeft een vakjury bestaande uit gerenommeerde experts de kanshebbers gekozen. De finalisten pitchten per video vooraf en op de NCCE. Door middel van stemmen is Wood Loop als winnaar gekozen.

Nationale Conferentie Circulaire Economie 2024
Onder anderen staatssecretaris Vivianne Heijnen en Medy van der Laan, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken, spraken tijdens de conferentie. Staatssecretaris Vivianne Heijnen bezocht eind oktober Wood Loop-deelnemer Domburg Bodegraven. Hare Majesteit Koningin Máxima heeft ook een toespraak gehouden.

CBM ziet de Award als een mooie waardering voor de inzet om de meubelindustrie en interieurbouw circulair te maken en onze MKB-ondernemers mee te nemen in de circulaire transitie.

Meer informatie:
Wood Loop
www.wood-loop.nl

Publicatiedatum: