Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
PW Interiors vaart eigen koers

"We gaan niet mee met de trends, doen wat we zelf mooi vinden"

PW Interiors heeft allesbehalve een doorsnee interieurshowroom. In 2013 startte ze met de productie van meubels van pallets, maar inmiddels is de onderneming van alle markten thuis. Naast allerlei uitgebreide collecties van gevestigde design labels, maakt het meubelbedrijf in Breda boomstamtafels in alle denkbare afmetingen en vormen. "Van Groningen tot aan Noord-Frankrijk hebben we tafels geleverd", legt Ger Spronk uit. Samen met Marie-Louise van de Weijer runt hij het interieurbedrijf.

Ook qua locatie springt PW Interiors eruit. In tegenstelling tot andere interieurzaken is de winkel niet te vinden op een meubelboulevard of in een winkelstraat. "Om eerlijk te zijn had ik jaren geleden ook niet verwacht dat we dit allemaal op deze plek zouden opbouwen," geeft Ger toe. "Maar voor ons is het ideaal. We hebben hier beschikking tot allerlei faciliteiten."


Ger Spronk, Marie-Louise van de Weijer en de showroom van PW Interiors.

'Je moet ons vinden'
Aangrenzend aan de showroom van ruim 1.000 m2, is er in het industriƫle pand ook ruimte voor een werkplaats waar de klanten kunnen zien hoe de meubelmakers de boomstamtafels schuren, lakken en polijsten. Ook aan (gratis) parkeerplekken is geen gebrek. "Hierdoor is het publiek dat we mogen ontvangen zeer gericht. Ze weten precies waar ze naar op zoek zijn. Je moet ons alleen wel eerst ontdekken", vult Marie-Louise aan.

Geen eenheidsworst
Bij PW Interiors zijn ze allergisch voor eenheidsworst. Ze doen het volledig op hun eigen manier. "We gaan niet mee met de trends. Je moet van je eigen kracht uitgaan. We doen wat we zelf mooi vinden. Dit zou je Hotel Chique kunnen noemen met een stoere touch", zegt Marie-Louise, terwijl Ger instemmend knikt. "We willen geen standaard winkel zijn. Het moet een hele beleving zijn. Op het gemakje, met een hapje en een drankje erbij. En dat valt in de smaak bij bezoekers. We hebben namelijk veel repeterende klanten. Dat is een mooi compliment."Projecten over de grens
Tevens is PW Interiors meer dan een bedrijf dat alleen meubelen verkoopt. Het team, dat uit acht man bestaat, denkt graag mee met de klant. Als het moet zelfs van begin tot eind. "Regelmatig hebben we projecten in het buitenland. We hebben bijvoorbeeld huizen ingericht in Spanje, Portugal en Zwitserland. Hiervoor hebben we ook twee binnenhuisarchitecten (in opleiding) bij ons in dienst." Het portfolio bestaat uit woonhuizen, villa's, boerderijen, appartementen en vakantiehuizen.

De komende tijd willen ze zich bij PW Interiors verder ontwikkelen binnen de projectmarkt. "Als bedrijf kunnen we ons onderscheiden door het maatwerk dat we aanbieden. Uiteraard hebben we niet alles in de showroom staan, maar als het er niet is dan kunnen we het wel regelen." Bovendien heeft PW Interiors de beschikking over een eigen lichtstudio.Blijven vernieuwen
Zoals veel andere retailers hebben ze ook bij PW Interiors gemerkt dat 2023 een uitdagend jaar was. Echter is dit voor Ger geen reden om een afwachtende houding aan te nemen. "Je moet toch blijven vernieuwen. Ook als de verkopen even wat teruglopen. Je kunt blijven zeuren, maar dat hoort nou eenmaal bij ondernemen."

Daarom heeft de showroom een volledige make-over gekregen. Een aanzienlijk gedeelte van de toonzaal staat nu in het teken van het exclusieve outdoor-merk Vondom, bekend van zijn designmeubelen. Voor het Spaanse merk is dit de flagshipstore in de Benelux, genaamd Vondom-X-PW. "Vijf jaar geleden zijn we in Milaan met hen in contact gekomen. Toen hebben we besloten met ze samen te gaan werken." Direct daarna stak corona de kop op, waardoor het op een laag pitje kwam te staan. Nu wordt er groots mee uitgepakt. Onder andere de nieuwe collecties Africa en Milos zijn nu te bewonderen.


Benieuwd naar de unieke boomstamtafels van PW Interiors of naar de flagshipstore van Vondom? Kom dan een kijkje nemen in de Bredase showroom.

Meer informatie:
PW Interiors & Vondom-X-PW
Spinveld 22A
4815 HS Breda
+31 (0)6 12 55 05 73
info@palletwood.nl
www.pw-interiors.nl
www.vondom-x-pw.nl