Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Triboo EU en VanHier introduceren circulaire bijzettafel

Triboo EU en VanHier, twee innovatieve bedrijven van het eerste uur, introduceren samen een spectaculair lokaal geproduceerd meubel op de Nederlandse markt. De circulaire bijzettafel neverendingfurniture ROOTS VanHier. De perfecte combinatie van een 3D geprint tafelonderstel gemaakt van afvalrestromen van lokale hennep, met een lichtgewicht #greengridz tafelblad en een gezonde afwerking van een biolaminaat gemaakt van natuurlijke afvalreststromen uit de agrarische sector en vezelteelten. Maaisels van gras, riet, rozen, lisdodde, freesia bladeren en sorghum.Het resultaat van deze duurzame samenwerking liegt er niet om. De tafel wordt lokaal geproduceerd. Het innovatieve #GREENGRIDZ tafelblad wordt gemaakt in Zevenhuizen met 60% minder materiaal en 60% minder CO2 uitstoot dan traditionele massieve bladen. Het biolaminaat wordt gemaakt in Bleiswijk en is een 100% natuurlijk, dun en thermisch vormbaar materiaal wat wordt toegepast als meubelafwerking met een decoratief effect waarbij de vezels zichtbaar blijven. Een belangrijk ingrediƫnt van het laminaat is cellulose van olifantsgras. Olifantsgras kan ieder jaar worden geoogst en slaat per hectare vier keer meer CO2 op dan bomen.

En last but not least wordt het 3D geprinte tafelonderstel gemaakt van lokale Hennep van de Nederlandse bodem welke wordt gebonden met PLA. PLA is de naam voor thermoplastische polymeren van melkzuur. Ze zijn biologisch afbreekbaar, biocompatibel en worden geproduceerd uit hernieuwbare plantaardige grondstoffen. Het is een duurzaam alternatief voor traditionele plastics uit petroleumchemicaliƫn. De grondstof van het onderstel en het volledige tafelblad zijn 100% herbruikbaar.

De bijzettafel is leverbaar met een bladafmeting van 60x60 in zowel een vierkant als een ronde vorm en diverse diktes. De afwerking bestaat standaard uit 6 natuurlijke kleur coatings, grijs/bruin, olijf groen, ijs blauw, zee blauw, linnen wit, sneeuw wit en oud roze.

Beide bedrijven hebben ambitieuze doelstellingen om samen impact te maken bij het reduceren van de 11.000.000.000 kilo meubilair die jaarlijks in Europa als fast furniture wordt weggegooid en voor 90% wordt verbrand. Met het beschikbaar komen van deze bijzettafel is een belangrijke stap gezet om waardeloos afval te veranderen in een waardvol meubel voor de circulaire inrichting voor kantoren, scholen, hotels, winkels en woningen.

Meer informatie:
Triboo
Nijverheidscentrum 2
2761 JP Zevenhuizen
(+31) 085 025 0063
info@triboo.nl
www.triboo.nl

VanHier Design BV
Het Jagerspaadje 29 B-1
1231 KJ Loosdrecht
info@van-hier.com
www.van-hier.com

Publicatiedatum: