Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peter’s Wooncomfort is voorbeeld voor MKB toegankelijke route

De app 'Ongehinderd' biedt inwoners en bezoekers van de gemeente Losser de mogelijkheid om voorafgaand aan hun bezoek te controleren of winkels en restaurants toegankelijk zijn voor mensen met een beperking, zoals rolstoelgebruikers of gebruikers van een rollator.

In de app staat onder andere over Peter's woonwinkel: 'De entree is zichtbaar vanaf de dichtstbijzijnde openbare weg en herkenbaar door het huisnummer of de locatienaam. De letters zijn groot en leesbaar. De deur is breed genoeg voor een rolstoel of rollator, namelijk 90 centimeter breed.' Dat meldt Twente FM.


Jeanette Davina, Peter Damink en wethouder Marian Oosterbroek.

Jeanette Davina, ervaringsdeskundige uit Losser, heeft de afgelopen tijd ondernemers benaderd met de vraag of ze deel willen nemen aan de MKB toegankelijke route. Jeanette: "Ik heb nu Losser grotendeels gehad en ga de komende tijd langs bij ondernemers in het buitengebied en de andere dorpskernen van onze gemeente. Voor mij als rolstoelgebruiker, maar ook voor mensen met een rollator of mensen met een audio- of visuele beperking is de app echt van meerwaarde. Eerder ging ik bijvoorbeeld weleens met mijn dochter ergens winkelen. En dan zag ik pas bij aankomst dat deze winkel een trap had. Dan moest ik buiten blijven. Met deze app kan ik van te voren zien of ik ergens wel of niet makkelijk naartoe kan. En ook of er bijvoorbeeld een grotere paskamer of invalidetoilet is."

Meer informatie:
Peter's woonwinkel
Bernhard Leurinkstraat 7
7581 AR Losser
053-5383249
peter@bijpeter.nl
www.bijpeter.nl

Publicatiedatum: