Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Directie verffabriek reageert verbolgen: "Snappen niet dat looneisen zo absurd hoog zijn"

De medewerkers van Royal Talens B.V. zijn gisteren, woensdag 13 maart, begonnen met een staking die minstens 24 uur zal duren. Deze actie, gesteund door de vakbonden CNV en FNV, volgt op een korte maar drukbezochte actie op maandag 11 maart. Het doel is om de directie van het bedrijf, gespecialiseerd in kunstschildersverf, te bewegen tot actie. Het personeel eist een fatsoenlijke loonsverhoging en een stem aan de onderhandelingstafel over pensioenen.

De directie van Talens reageert verbolgen: "Wij vinden de staking jammer, onbegrijpelijk in de zin van de aanbieding die we gedaan hebben. Per december vorig jaar 225 euro bruto erbij en per 1 oktober 3 procent erbij, voor een periode van 15 maanden. Dat is afhankelijk van de loonschaal 10 tot 12 procent erbij. We snappen niet dat de looneisen zo absurd hoog zijn. Wij vinden dat wij een nette aanbieding hebben gedaan. Wij bieden het maximale aan wat wij als bedrijf kunnen dragen."

Dat zegt een woordvoerder tegen Omroep Gelderland.De staking vindt plaats op het terrein naast de fabriek van Talens in Apeldoorn. Margreet Pasman, bestuurder bij FNV Procesindustrie, benadrukt dat ondanks grote winsten tijdens de pandemie, het bedrijf niets heeft teruggegeven aan het personeel. Werknemers ervaren moeilijkheden om financieel rond te komen, aangezien hun lonen niet zijn gestegen in overeenstemming met de prijsstijgingen in de winkels.

De FNV eist een salarisverhoging van 10,7% en € 100 bruto per maand. Daarnaast wil de vakbond dat de lonen automatisch meestijgen met de inflatie. Het CNV vraagt om een loonsverhoging van € 416,42 per maand. Naast de looneisen willen de bonden ook dat afspraken over pensioenen worden gemaakt aan de cao-tafel.

Royal Talens B.V. is gespecialiseerd in het produceren van kunstschildersverf en verfbenodigdheden en heeft meer dan 200 werknemers in dienst.

Meer informatie:
Royal Talens B.V.
www.royaltalens.com

Publicatiedatum: