Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maison du Monde kondigt sluiting van meerdere winkels aan

De Franse meubel- en decoratieketen Maisons du Monde staat voor een zware uitdaging: na een nieuwe daling in de omzet van 2023 moet de keten nu "tientallen" winkels sluiten. Het blijft echter onduidelijk of ook Belgische vestigingen hierbij betrokken zijn. Dat meldt RetailDetail.be.

Vorig jaar werden al achttien winkels van de Franse meubel- en decoratieketen gesloten, maar de recent aangekondigde operatie is van een geheel andere orde. Nu staan namelijk tot vijftig winkels op de lijst, zoals onder meer gemeld door Gazet van Antwerpen. Ongeveer honderd andere vestigingen worden overgedragen aan franchisenemers. Deze grootschalige herstructurering zou naar verwachting twee jaar in beslag nemen en een opbrengst van 85 miljoen euro genereren.

De keten moest voor 2023 een omzetdaling van 9,3% incasseren, terwijl de winst zelfs met driekwart daalde. Vorige maand had CEO François-Melchior de Polignac (ex-Carrefour) al aangekondigd dat er ingrijpende veranderingen op komst waren voor de toekomstplannen van de keten.Momenteel telt Maisons du Monde nog 340 winkels. Er wordt dus stevig gesneden in dit aantal: een vijftigtal winkels dreigt te sluiten of geconfronteerd te worden met gedeeltelijke ontslagen, bovenop de winkels die aan franchisenemers worden overgedragen. De specifieke vestigingen die getroffen zullen worden, zijn echter nog niet bekend. In België heeft de keten tien vestigingen.

Bron: RetailDetail.be

Publicatiedatum: