Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weinig woningen onder de twee ton

Woningzoekenden snakken naar woningen onder de 2 ton, maar komen van een koude kermis thuis. Dat blijkt uit het Woonwensenonderzoek en data-analyse van Funda, zo schrijft het AD.


Aan de Hoofdweg in Midwolda staat deze woning te koop voor € 169.500. FOTO FUNDA


Het woningaanbod en de vraag vertonen een aanzienlijke kloof, waarbij de interesse vooral hoog is voor woningen tot €200.000. Slechts 3,85% van het totale aanbod op huizensites valt binnen deze prijscategorie. In contrast hiermee zijn er veel meer woningen beschikbaar in hogere prijsklassen, zoals vanaf €700.000, waar minder interesse voor is. Deze onbalans tussen vraag en aanbod is evident in heel Nederland, waarbij starters vooral gehecht zijn aan hun huidige stad of regio en weinig concessies willen doen aan hun woningvoorkeuren. Dit terwijl het aanbod van betaalbare woningen, vooral kleine appartementen, beperkt is. Doorstromers zijn bereid om langer te wachten op een geschikte woning, met een voorkeur voor gelijkvloerse opties. Over het algemeen is er meer interesse in appartementen dan in woonhuizen. De hoge woningprijzen vormen een belangrijke hindernis voor zowel starters als doorstromers, waarbij een gemiddeld inkomen van bijna €100.000 vereist is voor een koopwoning in Nederland. De verwachting is dat de huizenprijzen komend jaar met 5 à 8% zullen stijgen, wat de situatie verder kan bemoeilijken.

Bron: AD

Publicatiedatum: