Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sprookjesachtige vertoning in megashowroom van Edelman BV:

Voormalig directeur Ronald van Veen: "Deze keer is het niet moeilijk om mijn favoriete item te kiezen"

Maar weinigen zouden verwachten dat een pittoreske dorp langs de Reeuwijkse Plassen een van de grootste groothandels in woondecoratie van Nederland herbergt. Toch is dit Zuid-Hollandse dorp al meer dan 125 jaar de thuisbasis van Edelman BV.

Edelman BV is in 1898 opgericht als boomkwekerij, en vanaf 1946 werd er gestart met de cactus kwekerij. Vanaf 1959 kwam de plantenafdeling erbij, en vanaf 1979 werd de zaak uitgebreid met keramiek, want planten hebben immers potten nodig. In 1988 werd het merk Triumph Tree Europe geïntroduceerd, en in het jaar 2005 werd Luville (wat zoveel betekend als lichtgevend stadje) geïntroduceerd. In 2006 was de introductie van Luca Lightning, Casa Vivante en van de Black Box Trees, en in 2008 werd de collectie uitgebreid met Mica decorations. Van het een kwam het ander, waardoor Edelman BV na ruim een eeuw inmiddels meer dan 15.000 woongerelateerde producten op voorraad heeft. Dit alles komt samen in een gigantische showroom van 7000 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen.'Elke vorm van magie telt'
Met verschillende collecties per jaar verandert de showroom voortdurend en blijft de collectie verrassend met eigentijdse thema's. Momenteel schittert de Herfst-Winter-Kerst collectie 2024 in de showroom. De sprookjesachtige vertoning sluit naadloos aan op de woorden die de bekende schrijver Roald Dahl ooit zei, 'Those who don't believe in magic will never find it.'

Dit zou zo het motto van Edelman BV kunnen zijn. "Elke vorm van magie telt die we dit seizoen kunnen bijdragen aan onze omgeving, gedachten, planeet en haar mensen", vertelt Elsbeth Joy Boot, design team lead, over de nieuwste collecties.Zeven thema's
Onlangs werden deze nieuwste aanwinsten van Edelman BV tentoongesteld aan het grote publiek tijdens Christmasworld. In Frankfurt stond een stand van 1500 vierkante meter in het teken van zeven nieuwe thema's: Once upon a Forest, Driving home for Christmas, Don't stop beleving, Mountain Escape, Ring the bells, Christmas fair en Happy fishmas. Van kleurrijke, moderne accessoires tot klassieke kerstartikelen.

Marketing manager Valerie van Mastrigt legt uit dat voornamelijk het thema Christmas fair de focus had. "Dit is ons duurzame kerstthema, waarbij bijvoorbeeld de Black Box Trees; Greenjoy kunstkerstboom voor het eerst werd gepresenteerd. Naast het feit dat de boom gemaakt is van gerecyclede materialen, kan hij zelf ook recyclet worden of hergebruikt. Je kunt er een krans of guirlande van maken. Tevens mogen klanten de boom na vijf jaar terug inleveren. Dan zorgen wij ervoor dat het recyclet wordt." Feestelijke iconen, strepen en handgemaakte producten vermengen zich naadloos binnen het thema, waarbij de nadruk ligt op samenzijn en milieuvriendelijke materialen.

Ook voormalig directeur Ronald van Veen is enthousiast over het thema: "De nieuwe collectie bevat een aantal geweldige items. Deze keer is het niet moeilijk om mijn favoriete item te kiezen; in deze collectie is de volledig recyclebare kerstboom Greenjoy mijn favoriet, gemaakt van FSC-hout en PE-tips."Nog duurzamer
Duurzaamheid staat sowieso erg hoog in het vaandel bij Edelman BV. Zo maakt de groothandel gebruik van recyclet katoen, glas en papier. Ook worden verschillende producten gemaakt van zeegras. Dit is een soort gras dat in overvloed groeit langs de kustlijn in India. Het groeit natuurlijk zonder de noodzaak van extra meststoffen of andere pesticiden.

Van woonaccessoires tot kerstbomen
Binnen het assortiment van Edelman BV is er voor ieder wat wils. De collecties worden gekenmerkt door producten van keramiek, glas en metaal. Edelman BV heeft een groot assortiment kerstartikelen, zoals kerstbomen van Triumph Tree & Black Box Trees, verlichting van Luca Lighting, ornamenten van House of Seasons en de miniatuurwereld van LuVille. Daarnaast biedt Edelman BV een uitgebreid assortiment woonaccessoires en kunstbloemen, planten en bomen van Mica Decorations. In The Mood Collection biedt een uitgebreide collectie woontextiel waaronder kussens, tuinkussens en tafellinnen.Over een tijdje zal de showroom in het teken komen te staan van de voorjaar en zomer. De outdoor potterie is vanaf april al te bewonderen en vanaf 3 juni is de showroom geopend voor de volledige spring summer garden 2025 collectie. Deze producten zullen overigens ook tijdens GAFA 2024 te bewonderen zijn in juni. Hall 10.1 – Booth A-050.

Meer informatie:
Edelman BV
Schinkeldijk 56
2811 PB Reeuwijk
+31 (0)182 398 200
www.edelman.eu