Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Bijenkorf wil ruim half miljoen euro terug van Waalrese marmermiljonair

De Bijenkorf probeert meer dan een half miljoen euro terug te vorderen van de Waalrese marmermiljonair Harrie Kolen, na een faillissement van een van zijn bedrijven als gevolg van een conflict over natuurstenen vloertegels voor het Amsterdamse vlaggenschipfiliaal. Hoewel Kolen het bedrijf al eerder had stopgezet, probeert De Bijenkorf nu via de rechtbank nog geld terug te krijgen. Aldus het Algemeen Dagblad.De betwiste overeenkomst dateert uit 2015, waarbij De Bijenkorf meer dan 1,7 miljoen euro aan natuursteen bestelde voor de verbouwing van het filiaal. Door vertragingen in de levering eiste De Bijenkorf boetes en werd in 2019 door de rechter in het gelijk gesteld, met een oordeel dat Kolen meer dan 320.000 euro moest betalen.

Echter, Kolen betaalde niet en het bedrijf werd snel opgeheven, wat De Bijenkorf buiten spel zette. Desondanks werd Kolen Natuursteen in januari failliet verklaard, in een poging om nog iets terug te vorderen. Nu is de vordering opgelopen tot ruim 520.000 euro. Kolen gaat tegen het faillissement in beroep, waarbij zijn advocaat betoogt dat het faillissement onterecht is omdat De Bijenkorf de enige aanvrager was en dat de 'flitsliquidatie' de enige juiste weg volgens de wet was.

De rechtbank zal volgende week beslissen of het faillissement terecht is uitgesproken.

Bron: AD

Publicatiedatum: