Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Alessandra Zini, half jaar CEO en CSO van Ikea Nederland:

‘Ikea moet meer meubels verkopen; hoe rijm je dat met de groene doelen?’

Alessandra Zini, de nieuwe topvrouw van Ikea Nederland, heeft een langdurige carrière bij het woonwarenhuis doorlopen, waarbij ze verschillende functies heeft bekleed. Als CEO en chief sustainability officer (CSO) is ze toegewijd aan het bevorderen van duurzaamheid binnen het bedrijf, in lijn met de aangescherpte klimaatdoelen. Ikea streeft ernaar tegen 2030 circulair te zijn en heeft verschillende initiatieven gelanceerd, zoals het terugkopen van meubels en het recyclen van matrassen. Dat vertelt Zini in een interview met MT/Sprout.


Alessandra Zini.

Om de omzet op peil te houden, moet Ikea meubels verkopen. Hoe rijmt Zini dat met de ambitieuze groene doelen? Zini heeft ook grootschalige prijsverlagingen doorgevoerd om het assortiment toegankelijker te maken. Deze beslissing, samen met verhoogde salarissen voor medewerkers, beïnvloedt de winstmarges, maar Ikea blijft investeren in kostenefficiëntie en duurzaamheid. Het bedrijf richt zich ook op meer omnichannel benaderingen om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van de consument. Voor Zini is Ikea meer dan alleen een baan; het is een integraal onderdeel van haar identiteit, geworteld in de waarden van het bedrijf zoals vastgelegd door oprichter Ingvar Kamprad.

Lees hier het complete interview met MT/Sprout.

Meer informatie:
Ikea
www.ikea.nl

Publicatiedatum: