Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

RTLZ: 'Familie Blokker gaf wankelend winkelimperium bruidsschat van 600 miljoen'

De bruidsschat die de familie Blokker vijf jaar geleden meegaf aan de koper van het gelijknamige retailbedrijf was veel hoger dan de tot dusverre aangenomen 250 miljoen euro. Om het winkelimperium weer gezond te maken, gaf de familie het bedrijf ruim het dubbele mee: 600 miljoen. Ondanks dat enorme bedrag werd de redding geen succes.

De hoogte van de bruidsschat, waarover jarenlang onduidelijkheid bestond, blijkt uit onderzoek door RTL Z in onder meer de jaarrekeningen van Mirage Holding en Mirage Retail Group, het vroegere Blokker Holding.Ondanks deze royale steun slaagde Witteveen er niet in om het winkelconcern op de lange termijn gezond te maken. Na een mislukte beursgang en faillissementen van dochterondernemingen, blijkt Mirage Retail Group, zoals het bedrijf nu heet, opnieuw behoefte te hebben aan vers kapitaal. Dit komt onder meer door de gevolgen van de coronapandemie en de stijgende kosten na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne.

Opvallend is de stilte van de familie Blokker in reactie op de recente ontwikkelingen binnen het bedrijf. Er is geen bekendheid met hun standpunt over de teleurstellende resultaten na de verkoop van het familiebedrijf. Mirage Retail Group, onder leiding van Witteveen, heeft in de afgelopen jaren verschillende veranderingen ondergaan, waaronder het afstoten van sommige dochterondernemingen en het overnemen van andere, maar de structurele gezondheid van het bedrijf blijft een uitdaging.

Bron: RTL Nieuws

Publicatiedatum: