Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ashkan Heydari, assortimentsdirecteur van Tenksom:

'Het ecolabel vertegenwoordigt onze toewijding aan een milieuvriendelijke meubelproductie'

Het groeiende besef dat we naar een duurzamere wereld moeten streven, zorgt ervoor dat er steeds meer nieuwe milieuvriendelijke oplossingen worden ontwikkeld. Bij het Deense merk Tenksom is het voornaamste doel om deze opkomende kansen te omarmen en te integreren in alle aspecten van hun bedrijfsvoering. "Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om toekomstige inspanningen te benaderen met aandacht, innovatie en verantwoordelijkheid, met het welzijn van toekomstige generaties in gedachten," legt het merk uit. InteriorDaily heeft onlangs Ashkan Heydari, assortimentsdirecteur bij Tenksom, geïnterviewd om inzichten te verkrijgen in de missie van het merk.

Kun je ons meer vertellen over de filosofie van Tenksom?
"Tenksom is opgericht met de missie om de grenzen van de hedendaagse meubelproductie te verleggen en uit te dagen. Deze drijfveer is geworteld in een toewijding om de industriestandaarden te verhogen, vooral op het gebied van duurzaamheid. De ambitie is om de keuze voor meubels te bevorderen die aansluiten bij een duurzamere benadering, effectief een stap in de goede richting zettend naar duurzamere consumptie," legt Ashkan uit.

"We proberen commerciële uitdagingen te navigeren terwijl we consequent streven naar het stellen van hogere normen en het opvoeden van consumenten. Maar, het vinden van de juiste balans is cruciaal; te ver vooruit zijn op consumenten kan hun besluitvorming compliceren en vertragen, waardoor de vooruitgang op de duurzaamheidsagenda effectief wordt uitgesteld. Als consumenten zijn we allemaal verplicht om onze consumptiegewoonten te heroverwegen. Onze collectieve wil om de aankoop van producten die we over tijd willen behouden te prioriteren is cruciaal, aangezien dit de meest effectieve manier is om het verbruik van hulpbronnen en vervuiling te minimaliseren. Als leverancier van gestoffeerde meubels zijn we verplicht om producten te ontwerpen en te ontwikkelen die geoptimaliseerd zijn voor een lange levenscyclus. Tegelijkertijd moeten materialen worden geselecteerd en ontwerpen worden ontwikkeld met duurzaamheid, demontage en recycling in gedachten. Bij Tenksom streven we ernaar om deze principes na te leven, zonder functionaliteit, comfort, kwaliteit of esthetiek in het gedrang te brengen."


Het Vivole model van Tenksom.

Hoe geeft Tenksom prioriteit aan het ontwerp en de ontwikkeling van producten met een focus op een lange levensduur? Zijn er specifieke principes of criteria die deze beslissingen leiden?
"Allereerst hebben we zeer hoge normen voor de gebruikte materialen, vooral de kwaliteit van onze materialen. We selecteren materialen en ontwikkelen ontwerpen met duurzaamheid, demontage en recyling in gedachten. Onze producten zijn ontworpen voor demontage, aangezien het essentieel is om individuele onderdelen te kunnen vernieuwen om de levensduur van ons meubilair te verlengen. Bovendien hebben al onze producten afneembare hoezen voor eenvoudig onderhoud, en zijn al onze ontwerpen en verpakkingen geoptimaliseerd om de CO2-uitstoot in verband met zowel transport als opslag te minimaliseren. Tot slot hebben we een toegewijd constructieteam dat niet alleen de constructie verzekert en test, maar het ook engineert. Dit zorgt ervoor dat we het minimum aantal materialen gebruiken dat nodig is terwijl we een lange levensduur behouden. Hierdoor kunnen we klanten een garantie van 10 jaar op onze frames bieden."


De criteria waaraan Tenksom zich houdt.

Hoe benadert Tenksom de selectie van materialen met duurzaamheid, demontage en recylcing in gedachten?
"De zorgvuldige selectie van materialen komt op de eerste plaats, en ten tweede wordt een grondige beoordeling uitgevoerd voor alle leveranciers met behulp van onze Gedragscode. Als leverancier van gestoffeerde meubels hebben we een missie binnen duurzaamheid om de overgang van onze klanten naar duurzame producten te versnellen, en onze visie is om blijvende oplossingen te ontwikkelen en te creëren die de lat hoger leggen voor duurzaamheid in de industrieën waarin we actief zijn. Als zodanig zijn we toegewijd om verantwoordelijkheid te nemen voor onze volledige toeleveringsketenimpact, zowel milieutechnisch als sociaal, wat nauwe samenwerking met onze leveranciers en hoge niveaus van transparantie vereist."


Het Arthon model van Tenksom.

Sommige van de Tenkom modellen, de Arthon, Kayto en Tokey zijn zelfs voorzien van het Nordic Swan Ecolabel: "Het Nordic Swan Ecolabel vertegenwoordigt Tenksoms inzet voor milieuvriendelijke meubelproductie. De Nordic Swan Ecolabel certificering is een van de strengste milieucertificeringen ter wereld en wordt alleen toegekend aan producten die ambitieuze milieucriteria halen. Het omvat efficiënt gebruik van hulpbronnen, verminderde klimaatimpact, een niet-toxische circulaire economie en behoud van biodiversiteit, met een sterke focus op gezondheid. Het Nordic Swan Ecolabel evalueert de gehele levenscyclus, met nadruk op kwaliteit en duurzaamheid van grondstoffen tot afvalverwerking. Het symboliseert Tenksoms toewijding aan holistische duurzaamheid in meubelproductie," zegt Ashkan.

Jullie presenteerden de Tenksom producten op imm cologne. Wat werd daar gepresenteerd en hoe werden de modellen ontvangen?
"We toonden versies van ons gehele assortiment op imm en het werd zeer goed ontvangen door onze bezoekers. Zoals ik zei hebben we een missie om de overgang van onze klanten naar duurzame producten te helpen versnellen. In die relatie is Tenksom een zeer krachtig hulpmiddel voor onze partners, aangezien we een volledig concept hebben opgebouwd rondom goede duurzame praktijken die de inspanningen van onze klanten op dit gebied kunnen helpen verhogen."

Wat is de visie van Tenksom voor de toekomst wat betreft duurzaam ontwerp en verantwoord consumentengedrag? Zijn er aankomende projecten of initiatieven die in lijn zijn met deze doelen?
"We zullen constant werken aan nieuwe projecten terwijl we onze reis met Tenksom voortzetten. In de komende jaren plannen we om extra modellen te introduceren, waarbij we zowel onze bestaande kennis als, waar mogelijk, nieuwe inzichten integreren om onze huidige ontwerpen verder te verbeteren. Het verzekeren van een combinatie van commerciële esthetiek en comfort van topklasse is van het grootste belang voor ons in de producten die we vervaardigen en ontwerpen."


Het Vivole model van Tenksom.

Lees het originele artikel en meer internationaal nieuws op InteriorDaily.com!

Meer informatie:
Tenksom
Blommevej 38,
8930 Randers NØ, Denemarken
+4586941314
tenksom@inno.dk
www.tenksom.com

Publicatiedatum: