Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Officiële opening door Commissaris van de Koning in Fryslân

Nieuwe fabriek van Avek opent binnenkort

Na 91 jaar heeft Avek de oude vertrouwde locatie verlaten. De Nederlandse beddenproducent is verhuisd naar een nieuwe pand 300 meter verderop, nog steeds in het Friese Surhuisterveen. Over precies twee weken, op 22 maart, zal de nieuwe fabriek officieel geopend worden door Arno Brok, Commissaris van de Koning in de provincie Fryslân.

Gebouwd met het oog op morgen
Avek is een familiebedrijf met een lange traditie, en met oog voor de toekomst. Daarom is de nieuwe beddenfabriek gebouwd volgens de laatste normen op het gebied van duurzaamheid. Zo hebben ze de fabriek optimaal geïsoleerd met o.a. extra dikke wanden, vloeren en daken. "Wij verwarmen al onze bedrijfsruimtes met energiezuinige warmtepompen en vloerverwarming. De benodigde stroom verkrijgen wij via de 1920 zonnepanelen op ons witte dak", aldus Avek. Door deze hoeveelheid panelen is Avek per saldo energieproducent geworden. Voor de verlichting is uitsluitend LED verlichting toegepast, en wordt gewerkt met bewegingsschakelaars. Fossiele brandstoffen zoals aardgas en gevaarlijke stoffen worden bij ons niet ingezet.

Duurzame materialen
Niet alleen in de bedden past Avek duurzame materialen toe. Ook bij de bouw van de fabriek is daar veel aandacht aan besteed. Zo is het kantoor gebouwd met de unieke Click Brick: een circulaire baksteen, die droog gestapeld wordt in plaats van gemetseld. Daardoor is deze steen in een latere fase eenvoudig te demonteren en opnieuw te gebruiken. Van ontwerp tot en met de bouw is samengewerkt met vooral lokale en regionale bedrijven. De minder lange aan- en afvoerlijnen zorgen daarbij voor minder milieu belasting.

Meer informatie:
Avek
Groningerstraat 126
9231 CP Surhuisterveen
0512 369444
info@avek.nl
www.avek.nl

Publicatiedatum: