Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Edwin Tromp van De Munk Carpets 35 jaar in het vak:

“De brede collectie is mede ons succes”

Als je al 35 jaar in de vloerkledenbranche zit, zoals Edwin Tromp van De Munk Carpets, dan kent het vak nog maar weinig geheimen. "Ik heb nooit anders gedaan," zegt hij haast verontschuldigend. Met producten die in het midden- en hoogsegment thuishoren richt zijn bedrijf zich op de betere woonwinkels en textielzaken. Ook interieurarchitecten behoren tot de klantenkring. Samen met echtgenote en mededirecteur Mirjam Tromp gaat hij altijd voor het beste. Vlak voordat hij het vliegtuig naar Azië pakt om daar de collectie van 2025 met nieuwe technieken, kleuren en garens af te ronden, spreken we hem in de showroom in Heemskerk, waar De Munk Carpets ook kantoor houdt."

Edwin Tromp in de showroom (Heemskerk), met in handen een staal van de nieuwe kwaliteit Casual Stresa.

Frans de Munk richtte in 1981 De Munk Carpets op. In 1989 kwam Edwin Tromp de gelederen versterken. In 2001 namen hij en zijn vrouw Mirjam de zaak over. Zij doet alles op en rond kantoor, hij de in- en verkoop. Samen met een ervaren en enthousiast team wordt er flink aan de weg getimmerd. "We staan in Nederland en België goed aangeschreven. Onze klanten werken graag met ons. Via een Portal kunnen onze dealers voorraadposities bekijken. Daar wordt veelvuldig mee gewerkt. We hebben ook altijd veel voorraad en leveren daarnaast heel veel custom made vloerkleden", zegt Edwin, die ook in het ETC Design Center Europe een showroom heeft. "We hebben daar een mooie plek. Mensen uit het hele land komen ons bezoeken. We schrijven daar altijd mooie orders." Iedere maandag is John Brugge met zijn jarenlange ervaring in de branche het gezicht van De Munk Carpets in Culemborg om onze dealers te woord te staan.


Een kijkje in de showroom van De Munk Carpets in ETC Design Center Europe.

Nieuwe kwaliteiten
Sinds de oprichting importeert De Munk Carpets handgeknoopte, -geweven en -getufte tapijten uit de landen India, Marokko, Nepal, Pakistan en Portugal. Het bedrijf lanceert in deze periode zes nieuwe kwaliteiten, waaronder een kabel, bouclé, een multi colour, maar ook een geweven kwaliteit die aan twee kanten te gebruiken is. "De nieuwe Casual collectie hebben we al gedeeltelijk uitgeleverd en wordt goed ontvangen. Meer dan goed zelfs. Vooral omdat de prijs-kwaliteit in orde is. De adviesverkoopprijzen liggen onder de € 200 m2 en gaat tot zo'n € 250 m2. Dat is een goede prijsklasse. In deze prijsklasse hadden we nagenoeg niets aan te bieden. Deze 6 nieuwe kwaliteiten van de Casual-collectie zijn dan ook een perfecte aanvulling op de bestaande collecties.

Verschillende collecties
De Munk Carpets voert verschillende collecties, waaronder de high end collectie Nuovo. Nieuwigheden van dit label worden na de zomer verwacht. De garens van dit tapijt zijn vervaardigd van handgesponnen zuivere zijde en een mix van handgekaarde en handgesponnen Ghazni en Argentijnse wol. Het knopen is een ware uitdaging vanwege de complexe dessins en het toepassen van verschillende poolhoogtes. Door het gebruik van de Perzische knoop kunnen de dessins perfect worden uitgevoerd en ontstaat er een ijzersterk uniek tapijt.


Het Lorenzo vloerkleed uit de Nuovo collectie van De Munk Carpets is een fascinerend kunstwerk.

Een andere collectie is Endless. "Die voeren we al 11 jaar en al die tijd draaien we daarmee een mooie plus. Deze collectie telt vier verschillende poolhoogtes. De tapijten zijn zelf in kleur samen te stellen met de 60 kleuren uit de Endless-kleurenbox. Samengestelde kleurentoeven zijn op aanvraag gratis leverbaar. Daar wordt veelvuldig gebruik van gemaakt. Deze collectie is ook leverbaar in allerlei speciale vormen zoals vermeld op onze website."


Kleurentoeven zijn op aanvraag binnen 5 werkdagen gratis leverbaar.

Ook heeft De Munk Carpets een handgeweven collectie in het assortiment, waarbij de kwaliteit Firenze al ruim 10 jaar een succes is. Deze tapijten zijn tweezijdig te gebruiken en doen het mede daardoor erg goed. "Er is bij ons altijd veel mogelijk, omdat we goede contacten hebben met onze leveranciers waarmee we al vele jaren samenwerken. Zo eens in de twee maanden bezoek ik ze. Onze vloerkleden zijn continu in ontwikkeling."


Dit handgeweven Treviso vloerkleed uit Marokko weerspiegelt de perfecte balans tussen traditioneel vakmanschap en modern design.

Crisis Midden-Oosten
Het gaat De Munk Carpets mede door de brede collectie voor de wind. "Momenteel hebben we door de crisis in het Midden-Oosten wel een probleem rond de Rode Zee. Rode Zee. Deze route wordt massaal gemeden door scheepvaartbedrijven omdat Houthi's vrachtschepen aanvallen.

De schepen moeten nu verder en langer varen en dat leidt weer tot hogere kosten en vertraagde leveringen. Heel veel bedrijven die hun goederen via zee vervoeren, doen dat nu massaal ook via de lucht. Hierdoor levert dit nu ook voor ons grote vertragingen op omdat iedereen zijn goederen toch op tijd wil leveren. Ook deze luchtvrachtprijzen stijgen enorm door de onrust in de wereld.

Tevreden
"Maar we zijn positief hoor", benadrukt hij. "Natuurlijk is de markt anders. Het is in veel winkels rustiger, dus ook voor ons. Qua omzet zitten we boven het niveau van voor de coronaperiode. Daar zijn we tevreden mee", zegt Edwin, die dus dit jaar 35 jaar in het vak zit.
"Waar ik het meest trots op ben? Dat ik samen met mijn vrouw Mirjam en ons team de goede koers heb gevaren. We zijn een klein bedrijf dat niet groter hoeft te worden. We werken altijd heel gestructureerd, waarbij we altijd nauw samenwerken met onze klanten en leveranciers. Onze producenten in het buitenland bezoeken we frequent om te kijken of het goed gaat. We doen het per slot van rekening samen."


Het Talence-vloerkleed uit de Basic-collectie is een prachtig handgeweven glanstapijt van hoge kwaliteit.

Meer informatie:
De Munk Carpets B.V.
De Trompet 1359
1967 DA Heemskerk
Tel. +31 (0)85-273 58 94
verkoop@demunkcarpets.nl
www.demunkcarpets.nl