Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Old Ambt Meubelen groeit dankzij Europese subsidie voor aanschaf van machines

Tim de Winter en Danny Huizing zijn de oprichters van Old Ambt Meubelen, dat meer dan tien jaar geleden begon in een garage in Midwolda en nu gevestigd is in een bedrijfspand van 2800 m2 in Oude Pekela. Het bedrijf is gegroeid van drie naar twaalf medewerkers en werkt nu niet alleen met steigerhout, maar ook met eiken- en notenhout. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Met steun van het Europese programma LEADER Oost-Groningen konden ze machines aanschaffen om efficiënter te werken. Dit is een subsidieprogramma dat gericht is op plattelandsontwikkeling en heeft als doel de leefbaarheid en economie op het platteland te versterken.


Tim de Winter en Danny Huizing van Old Ambt Meubelen.

Old Ambt Meubelen is een jong en innovatief bedrijf dat massiefhouten meubelen ontwerpt en ontwikkelt. Ze maken meubels van steigerhout en leveren deze door heel Nederland, België en Duitsland.

Hun avontuur begon met meubels van steigerhout, eerst voor familie en vrienden, maar na het delen van hun werk op Facebook kregen ze snel grote belangstelling. Ze moesten haastig op zoek naar personeel en kregen hulp van de gemeente Oldambt, die een werknemer met een afstand tot de arbeidsmarkt leverde.

Na verhuizingen naar grotere panden in Winschoten en uiteindelijk Oude Pekela, hebben ze nu ook een showroom. Hier kunnen klanten hun wensen laten zien, wat een persoonlijke ervaring biedt. Dankzij de LEADER-subsidie konden ze een nieuwe machine aanschaffen, waardoor ze efficiënter kunnen produceren met minder afval.Bron: DvhN

Meer informatie:
Old Ambt Meubelen
Industrieweg-West 43
9665 PX Oude Pekela
0597 – 79 51 28
info@oldambt-meubelen.nl
www.oldambt-meubelen.nl

Publicatiedatum: