Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Roca wint iF Design Award

Nu wint de iF Design Award 2024, een designprijs uitgereikt door iF International Forum Design GmbH, de oudste onafhankelijke designorganisatie gevestigd in Hannover.

De originele en levendige kranencollectie met meerdere greep opties en afwerkingen maakte indruk op de 132-koppige jury van onafhankelijke experts van over de hele wereld. De concurrentie was hevig, met bijna 11.000 inzendingen uit 72 landen.Nu is uitgegroeid tot het meest bekroonde product in de geschiedenis van Roca en heeft wereldwijd designliefhebbers weten te boeien. Sinds de lancering in Frankfurt vorig jaar heeft het verschillende prestigieuze internationale designprijzen ontvangen, waaronder Red Dot, BDNY, Monocle Design, Iconic, Dezeen, Good Design en IF, waarmee het zijn positie op het toppunt van uitmuntend design heeft verstevigd.

Met een gedurfde benadering van kleur en een sterk duurzaamheidsaspect belichaamt deze levendige collectie, geïnspireerd door het mediterrane palet, het erfgoed en de waarden van Roca. Marc Viardot, Global Design and Marketing Director van Roca, is blij met de erkenning die Nu heeft gekregen: "Hoewel het winnen van prijzen niet ons primaire doel is, is de klinkende erkenning van Nu's gedurfde maar vrolijke design uit Spanje echt motiverend."

Kleur roept
De visionaire aanpak van ontwerpster Inma Bermúdez is duidelijk zichtbaar in de Pin, Dome en Stripes handgrepen van Nu. Deze handgrepen hebben opvallende vormen die innovatie combineren met duurzaamheid. Van de afgeronde contour van Dome tot de sierlijke vogelachtige vorm van Pin en het gestructureerde oppervlak van Stripes, elk handvat straalt zijn eigen unieke charme uit. Inma Bermúdez benadrukt de vitaliteit van de collectie, die tot doel heeft plezier te brengen in alledaagse ervaringen, met subtiele designelementen, zoals indicatoren voor warm en koud water die een glimlach opwekken.

De innovatie van Nu strekt zich uit tot duurzaamheidspraktijken. Met de onopvallend in de kraan geïntegreerde beluchter en het Cold Start-systeem vermindert Nu effectief het waterverbruik bij elk gebruik, waardoor onnodige CO2-uitstoot wordt beperkt. Daarnaast dragen de eliminatie van plastic voor eenmalig gebruik in de verpakking en de Europese productie van de collectie bij aan een lagere totale CO2-voetafdruk.

Meer informatie:
Roca
www.roca.com

Publicatiedatum: