Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Tijd voor een nieuwe uitdaging; ik kijk wel wat er op m'n pad komt"

Commercieel directeur Marcel Knibbeler vertrekt bij meubelproducent Nouvion

Na ruim 4,5 jaar heeft Marcel Knibbeler besloten om zijn samenwerking met Nouvion te beëindigen. Als commercieel directeur werkte Marcel drie dagen per week voor Nouvion, waarbij hij vanuit Bink Unique Selling zijn taken combineerde met het trainen en coachen van winkelmedewerkers en management. Dat laatste blijft hij doen.

De samenwerking met Nouvion bleek vruchtbaar voor beide partijen: "Nouvion vergoedde mijn gedeclareerde uren voor gemiddeld drie dagen per week en kreeg daarvoor 100 procent ervaring en 100 procent van mijn netwerk. Voor mij was het prettig om de uren van Nouvion te combineren met mijn werk voor Bink Unique Selling. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Om me breed te kunnen oriënteren, lijkt het me beter om eerst mijn werkzaamheden bij Nouvion af te ronden en vervolgens te kijken wat er op mijn pad komt."


Marcel Knibbeler houdt van uitdagingen. "Dus wie weet komt er nog iets anders moois op mijn pad."

In het verleden heeft Marcel commerciële verantwoordelijkheden gehad bij meerdere grote keuken- en meubelretailers en -groothandelsondernemingen. "Deze kennis gebruik ik actief in mijn verkooptrainingen en managementcoaching. Mijn programma richt zich uitsluitend op meubel-, slaap- en keukenondernemingen en is puur gebaseerd op praktijkervaringen uit het verleden." Hierbij is intrinsieke motivatie cruciaal: medewerkers moeten bereid zijn om elke bezoeker optimaal te helpen. Dit vereist uitstekende product- en collectiekennis en een gestructureerd verkoopgesprek. "We begeleiden de bezoeker als het ware naar de aankoop."

Onderschat
"Het vak van verkoopmedewerker wordt vaak onderschat door zowel leidinggevenden als meubeladviseurs zelf. Net als bij topsporters is het essentieel dat zij zich elke dag willen blijven ontwikkelen. Consumenten veranderen snel en de getoonde meubels zijn vaak beschikbaar op meerdere verkooppunten in de omgeving. Een gemotiveerd en deskundig verkoopteam maakt een onderneming uniek. Meubelzaken moeten de gestegen kosten compenseren door margeverbetering en extra omzet."

Tijdens de bijeenkomsten wordt voortdurend gezocht naar de unieke aspecten van de onderneming en de toegevoegde waarde van elke verkoopmedewerker. Hieruit is de naam Bink Unique Selling ontstaan. Met Bink Unique Selling heeft Marcel ook ervaring met kortlopende commerciële interimopdrachten.

"Voor de toekomst geef ik de voorkeur aan het intensiveren van mijn werkzaamheden met Bink Unique Selling. Dit omvat training, coaching, eventueel gecombineerd met interimwerkzaamheden of een passend agentschap. Ik houd van uitdagingen, dus wie weet komt er nog iets anders moois op mijn pad."

Meer informatie:
Bink Unique Selling
Merodelaan 30
5062 JD Oisterwijk
Info@bink-unique-selling.nl
www.bink-unique-selling.nl