Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Project in Beeld:

King George serveert design met friet

In hartje Sint-Niklaas in België bracht het designbureau King George zijn interpretatie van een frituurzaak anno 2024 tot leven. Verwacht geen barak met goedkope vinyl of witte Tl-verlichting, maar wel een designwaardige hotspot waar consistent kleurgebruik en een uitgekiend lichtplan het ontwerp vormgeven.

Een portie interieur graag!
De opdracht was simpel: ontwerp een frituurzaak die met zijn design en interieur dezelfde kwaliteit uitstraalt als zijn friet. Een snack naar de bek van de interieur- en grafische ontwerpers van het designbureau King George.

De statige, metershoge plafonds van het pand – een oude apotheek – werd door de designers geaccentueerd door verticale ledlampen op de wanden. Subtiel verborgen achter eenvoudige plexiplaten zorgt de verlichting voor een ritmische designervaring. Doordat de originele architectuur van de apotheek reeds verdwenen was, hadden de interieurontwerpers verder carte blanche – natuurlijk met respect voor beschermde Art Deco-gevel en bestaande glas-in-lood-raampartijen. De blauwe accenten en witte muren, in combinatie met de verlichting en het warme hout van het meubilair, zorgen ten slotte voor een designwaardig geheel.

Design op de frieten?
Ook de grafische huisstijl van de frituurzaak kreeg een facelift. Het ervaren team van King George ging aan de slag en gaf de zaak een nieuwe naam: Pom de Teir. Samen met de interieurdesigners werd indigoblauw als basis gekozen om zowel de branding als het interieur in te kleuren. De hele huisstijl kwam door middel van verschillende signalisaties (zowel in het interieur als op de gevel) tot leven en ook het terrasmeubilair werd in hetzelfde blauw gedoopt.

Frituurzaak Pom de Teir is vandaag een opvallend baken in het midden van de horecascène in België: de frieten zijn heerlijk krokant en smaken door de designsaus van King George een tikkeltje beter.

Meer informatie:
King George
www.kinggeorge.land

Pom De Teir
Houtbriel 25
9100 Sint-Niklaas (België)
www.pomdeteir.be

Publicatiedatum: